Reisfotografie Zwitserland: Cassonsgrat in de sneeuw

De volgende dag was het zoals we gehoopt hadden: helder en zonnig weer. Wat we echter niet verwacht hadden was dat op de omringende bergtoppen sneeuw lag. En dat begin september al! We wilden nogmaals met de kabelbaan en gondel naar Cassonsgrat op 2700 meter gaan om een wandeling te maken die we de vorige keer op de kaart hadden gezien. Snel verzamelden we dus onze spullen en reden naar Flims om daar in de skilift te stappen.

Bij de kaartverkoop werden we echter gewaarschuwd: ook op 2700 meter lag al een flinke laag sneeuw en het zou er behoorlijk koud zijn. Of we het wel verstandig vonden om met zo’n klein kind naar boven te gaan. Vertwijfeld keken we elkaar aan en keken naar de extra warme kleding die we Corné aan hadden gedaan. ‘We gaan het gewoon proberen!’. Even later waren we dus op weg naar boven en konden we even later vanuit de gondel inderdaad zien dat we in de sneeuw zouden eindigen.

Het bleek boven vrijwel windstil te zijn en met de zon die krachtig scheen was het heerlijk om hierboven te zijn. En eenmaal rustig om ons heen kijkende bleek het uitzicht fenomenaal te zijn. De vorige keer was het al uitzicht al indrukwekkend maar nu met de besneeuwde bergtoppen, de intens blauwe lucht erboven en de nog groene dalen was het echt bijzonder mooi! Wat rondlopend bleek al snel dat de wandeling die we wilden maken niet ging lukken, daarvoor was de sneeuw te hoog maar in plaats daarvan liepen we op de hoogvlakte wat rond en genoten we van het uitzicht. En werden er natuurlijk heel veel foto’s van al dit moois gemaakt.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.