Fotografiereis-Oostenrijk-Hohe-Tauern-Header

Fotografiereis Oostenrijk – Hohe Tauern

Fotograferen in de bergen blijft een uitdaging. Een uitdaging die veel mensen graag aangaan want de kans op unieke foto’s is groot. Heel groot. Weersomstandigheden kunnen snel veranderen, je komt op plekken waar veel mensen niet komen en de uitzichten zijn zoals geen andere plek je die kunt geven: indrukwekkend. Maar fotograferen in de bergen is ook lastig. En daarom deze fotografiereis!

Waarom Oostenrijk – Hohe Tauern

Oostenrijk ligt in het hart van Europa en bestaat uit meer dan driekwart uit de Alpen. Bergwandelen is daarmee een favoriete bezigheid van veel Oostenrijkers en vakantiegangers. Het land is toegankelijk, heeft een gastvrije bevolking en een uitermate goed wandelpaden netwerk. Het Hohe Tauerngebied ligt centraal in de Alpen en omvat de hoogste bergen van Oostenrijk, waaronder de Großglockner die met zijn 3798 meter de hoogste van Oostenrijk is. Sinds 1981 is het een Nationaal Park. En centraal in dit gebied ligt een fantastische uitvalsbasis voor deze fotoreis. Een plek waar ik zelf met veel plezier twee vakanties doorgebracht heb. Een berghotel / berghut op ruim 2300 meter hoogte!

Waarom dit berghotel

Dit berghotel kwam ik in mijn eigen zoektocht tegen toen ik een plek zocht waarmee ik hoog de bergen in kon terwijl ik een jong gezin heb. Dit hotel is alleen met een kabelbaan te bereiken, ligt hoog in de bergen en biedt veel wandelmogelijkheden. Maar veel belangrijker voor deze fotoreis: je loopt de deur uit en er ontvouwt zich een uniek en fotogeniek landschap vol bergen van ruim 3000 meter hoog waar je direct kan beginnen met fotograferen.
Het berghotel is daarnaast een zeer comfortabele plek om te verblijven: het heeft zeer prettige 2-persoonskamers met eigen badkamer, een gezellige sfeer en goed eten. Maar ook een zwembad met uitzicht op de bergen, een sauna, een stoombad en indoor klimhal. En dat zit allemaal inbegrepen in de prijs! Zo luxe heb je nog nooit in de bergen overnacht!

Voor wie is deze fotografiereis bedoeld

Ga jij tijdens je vakanties graag de bergen in maar krijg je die indrukwekkende omgeving maar niet mooi op de foto? Weet je niet waar je op welk moment je waar moet zijn voor de mooiste fotomomenten? Wil je leren het berglandschap beter te fotograferen? Dan is deze fotoreis absoluut iets voor jou! Daarnaast dien je een goede gezondheid te hebben en kun je zonder problemen een bergwandeling van 4 uur met maximaal 300 meter hoogteverschil wandelen. Je hoeft dus absoluut geen ‘bikkel’ te zijn, een normale conditie is meer dan voldoende.
Daarnaast is een flexibele opstelling bij deze fotoreis extra van belang: het weer laat zich niet sturen en daardoor kan het programma aangepast worden aan de omstandigheden. Les 1 van in de bergen zijn: je past je aan de omstandigheden aan.

Wat ga je leren op deze fotografiereis

Tijdens deze fotoreis in Oostenrijk ligt de nadruk uiteraard op het goed leren fotograferen in de bergen. Hoe kun je met een beperkte uitrusting (vaak heb je niet je hele fotografie uitrusting mee) goed fotograferen. Wat is qua compositie belangrijk om in de gaten te houden. Wat zijn de beste momenten om de bergen te fotograferen. Wat zijn belangrijke foto technieken om te beheersen in de bergen. We gaan op de mooiste momenten op de mooiste plekken zijn om dit te leren en toe te passen. Daarnaast gaan we aan de slag met de resultaten: hoe haal je het beste uit je foto’s en in diverse bespreek sessies bekijken we hoe je jouw foto’s nog beter kunt maken.

Waarom Tweemetervijf fotografie

De bergen zijn de favoriete reisomgeving van mij, Damien Franscoise. Al vanaf jongs af aan kom ik graag in de bergen en heb ik daarna voor mijn werk jarenlang voor een reisorganisatie gewerkt die gespecialiseerd was in het maken van bergwandelvakanties. Daar heb ik een enorme hoeveelheid ervaring opgedaan: veel gewandeld in de bergen met groepen deelnemers, veel gefotografeerd en veel reizen ernaar georganiseerd. Deze fotoreis naar de bergen van Oostenrijk is daardoor de ideale combinatie van 2 passies: wandelen in de bergen en fotograferen. En hopelijk ook twee passies van jou?
Daarnaast geef ik al jarenlang fotografie workshops en organiseer en begeleid ik fotoreizen (in 2017 bijna 300 deelnemers) gericht op landschaps- en reisfotografie.

Praktische informatie:

 • DEZE REIS ZAL NIET IN 2019 PLAATSVINDEN
 • aantal deelnemers is maximaal 8.
 • reis is exclusief heen- en terugreis. De kabelbaan naar het hotel is per auto het beste te bereiken, afstand vanaf Utrecht is ongeveer 1000 kilometer. Samen rijden wordt gestimuleerd. De auto kan gratis geparkeerd worden bij de kabelbaan. Vliegen kan ook, Salzburg is de dichtstbij gelegen luchthaven en de kabelbaan is, weliswaar beperkt, per bus te bereiken.
 • het berghotel is van alle gemakken voorzien: iedere 2-persoonskamer heeft een eigen badkamer met douche en toilet en wordt dagelijks schoongemaakt. Het hotel is comfortabel met mogelijkheden om te zwemmen, te sporten en een sauna te bezoeken. Maar ook ontspanning is mogelijk in de vele zithoeken of in de bar. Het heeft een uitgebreid restaurant voor de lunch en er kunnen lunchpakketten besteld worden.
 • het arrangement is op basis van half pension. Ontbijt en diner zijn in uitgebreide buffetopstelling dus er zal altijd iets van je gading te vinden zijn. Lunch, dranken en tussendoortjes zijn exclusief. Houd rekening met 50-100 euro voor de hele week hiervoor.
 • Een éénpersoonskamer is mogelijk, de toeslag hiervoor bedraagt € 150,- (beperkt beschikbaar).
 • Exclusief € 20,- reserveringskosten Snow Leopard

Uniek aan deze reis

 • Comfortabel hoog in de bergen fotograferen

 • Inclusief ontbijt en diner - weinig bijkomende kosten

 • Kleine groepen, veel individuele aandacht

 • Begeleiding door ervaren fotograaf en bergwandelaar

De begeleider

Damien Franscoise Tweemetervijf fotografie

Zekerheden bij het boeken van je reis: 

De fotoreizen van Tweemetervijf fotografie worden in samenwerking met Snow Leopard Adventures uitgevoerd. Als reisorganisatie zorgen zij ervoor dat de kwaliteit van de reizen hoog is en uitgevoerd worden met ANVR, SGR en Calamiteitenfonds dekking. Dit geeft jou als deelnemer zekerheid van goede algemene voorwaarden, geen risico bij eventueel faillissement van de reisorganisatie en hulp in het buitenland bij calamiteiten. Onmisbare zekerheden bij het boeken van een reis.

Wellicht ook interessant voor je: