Reisfotografie Zwitserland: Taminaschlucht

Een aantal dagen hadden we helaas slecht weer. Echt slecht weer. Hoog in de bergen slecht weer zeg maar. Na dus veel binnen gezeten te hebben en tegen een muur van mist te hebben opgekeken wilden we erop uit en reden we naar het wellness plaatsje Bad-Ragaz toe. Vanuit hier scheen je een leuke wandeling door een schlucht (bergkloof) te kunnen maken.

We liepen langs de rivier Tamina langzaam stijgend door de schlucht heen met aan beide kanten hoog oprijzende bergwanden. We liepen hierdoor redelijk beschut tegen de regen en met Corné lekker slapende in zijn kinderwagen was het allemaal prima te doen. Een leuke wandeling, meer niet dachten we toen nog.

Aan het einde van de kloof kwamen bij een mooi gebouw dat een badhuis was geweest en waar je nu even kon pauzeren. Hierna konden we namelijk nog een klein stukje doorlopen begrepen we. Na een lunch met curryworst op brood liepen we hier naartoe. Na een toegangshek kwamen we totaal onverwachts in een enorm spectaculaire omgeving terecht: de bergkloof vernauwde zich hier tot een smalle doorgang die onderaan een paar meter was maar bovenaan zich helemaal sloot en waar de rivier met enorm geraas zich doorheen perste. Alsof dat niet genoeg was kwam er ook nog een warmwaterbron bij en dit alles zorgde voor een indrukwekkend beeld. Met open mond genoten we van dit alles en heb ik geprobeerd om het op beeld vast te leggen. Maar het is absoluut nog indrukwekkender dan het op de foto’s lijkt. Ben je dus ooit hier in de omgeving: absoluut hier naartoe gaan!

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.