Les 5 – exporteren van je foto’s in Lightroom

De laatste dag is aangebroken in deze 5-daagse cursus over Lightroom. Vond je de video van gisteren interessant waarbij we met het bewerken van foto’s aan de slag zijn gegaan?

Voor de meeste (hobby) fotografen geldt dat het fotograferen op buitenlandse, fotogenieke plekken de voorkeur heeft boven fotograferen in eigen land. En zelf vind ik dat stiekem ook vaak, een foto krijgt een extra bijzonder gevoel wanneer je ver gereisd hebt om hem te kunnen maken. Maar fotograferen op reis kan ook extra lastig zijn: je mede-reisgenoten (je gezin, groepsgenoten, partner) hebben weinig zin om continue op je staan te wachten terwijl jij uitgebreid wilt fotograferen. En ze zien het al helemaal niet zitten om ‘s ochtends voor zonsopkomst op pad te gaan.

Fotoreizen
Het voordeel van meegaan met een fotoreis is dat je met mensen op pad bent met dezelfde passie: het liefst 24 uur per dag met fotografie bezig zijn! In de ochtend vroeg op, zonsopkomst fotograferen, daarna bijvoorbeeld fotobespreking of tips over het bewerken van je foto’s en andere mooie locaties bezoeken. In de avond natuurlijk weer bij zonsondergang fotograferen en het blauwe uurtje afwachten. En daarna tevreden naar bed zodat je fit bent om morgen het allemaal nog een keer te doen.

Geïnspireerd worden door je mede-reisgenoten en door mij als begeleidend fotograaf, tips krijgen ‘in het veld’ zodat je het direct kunt toepassen en allerlei nieuwe technieken en inzichten leert. Hoe gaaf is dat?!?!

De fotoreizen die ik organiseer zijn divers qua locaties, altijd tot in de puntjes voorbereid (door mijn ervaring in de reiswereld) en ik begeleid je gedurende de reis op een intensieve en persoonlijke manier. Interesse om mee te gaan? 


We hebben het grootste deel van het werken met Lightroom erop zitten; we hebben de foto’s geïmporteerd, geselecteerd en bewerkt in Lightroom en het is nu alleen nog nodig om daar een eindresultaat van te maken. Een jpg bestand dat we kunnen delen, afdrukken en online zetten. Dat gaan we doen in deze laatste video.

Dit is de laatste video in deze serie van 5. Ik hoop dat het interessante video’s voor je geweest zijn en dat het programma Lightroom een stuk duidelijker voor je geworden is! En ik wil je bedanken voor je aandacht. Als je nog meer wilt leren over Lightroom en fotograferen in het algemeen, houd dan vooral mijn website en Facebook / Instagram in de gaten. Heb je specifieke vragen die niet beantwoord zijn kun je altijd contact met mij opnemen, dan kijken we samen hoe we een oplossing vinden.

Ik wens je voor nu heel veel plezier in het fotograferen, het is en blijft een fantastische hobby.

Damien
Tweemetervijf fotografie