Laatste update: 4 november 2020

Reizen in coronatijd heeft een grote klap gehad. Landen waar we de afgelopen jaren probleemloos en zonder voorbehoud naar toe konden reizen zijn opeens ontoegankelijk geworden. Ofwel door lokale maatregelen ofwel omdat het Nederlandse ministerie van Buitenlandse Zaken het onverantwoordelijk vindt om naartoe te reizen. Op dit moment is (vrijwel) de hele wereld op code oranje gezet; alleen noodzakelijke reizen mogen plaatsvinden. Hierdoor zijn in 2020 vrijwel alle fotoreizen uitgesteld of geannuleerd.

Reizen die niet door konden gaan is met de deelnemers gekeken naar alternatieve data en is iedereen op dit moment geïnformeerd hierover. Wanneer deelnemers niet op de alternatieve datum mee kunnen gaan is ze een reisvoucher aangeboden (uiteraard met SGR dekking, dus bij faillissement raak je je geld niet kwijt) of terugbetaling van de aanbetaling.

Praktijk bij actieve reizigers is dat sommigen al bij diverse reisorganisaties reisvouchers hebben geaccepteerd. Om te voorkomen dat ook komend jaar er nieuwe reisvouchers uitgeschreven moeten worden is in samenwerking met onze reispartner Snow Leopard Adventures uit Den Haag (ANVR, SGR en Calamiteitenfonds lid) besloten om voor nieuwe boekingen (gemaakt vanaf 2 november 2020) geen aanbetaling te vragen en pas kort voor vertrek de betaling te laten voldoen. Zodoende kan er zonder risico op een nieuwe reisvoucher geboekt worden. We willen daarbij benadrukken dat je sowieso geen geld kunt kwijtraken in de huidige situatie omdat Snow Leopard ANVR en SGR lid is en je dus recht hebt op eerlijke reisvoorwaarden en geld gedekt is door het SGR garantiefonds. Desondanks hopen we dat door het uitstellen van de aanbetaling de drempel om te boeken nog lager wordt.

Voor het boeken zonder aanbetaling gelden de volgende aanvullende reisvoorwaarden:

– In de periode van 1 november 2020  t/m 30 april 2021 zal de boeker van een fotoreis bij Snow Leopard (uitgevoerd door Tweemetervijf fotografie) geen aanbetaling hoeven te voldoen. Dit zodat bij een eventuele annulering van de reis ten gevolge van de coronamaatregelen in Nederland of de reisbestemming boeker niet een reisvoucher hoeft te accepteren. Boeker accepteert de geldende ANVR / Snow Leopard reisvoorwaarden maar de betaling van de reis hoeft pas 6 weken voor aanvang van de reis. Indien de reis korter dan 6 weken voor vertrek geannuleerd dient te worden zal boeker de betaalde reisgelden binnen zo kort mogelijke tijd teruggestort krijgen.

– De keuze voor het wel of niet doorgaan van de reis zal gemaakt worden op basis van (reis)adviezen van het Nederlandse Ministerie van Buitenlandse Zaken en op basis van de lokale situatie op de reisbestemming. Een reis zal bij code oranje dan wel strenge inreisbeperkingen niet kunnen plaatsvinden. Deze beslissing zal in principe drie weken voor aanvang van de reis genomen worden, in uitzonderlijke gevallen kan dit korter voor vertrek pas mogelijk zijn. 

Uitgezonderd van deze actie zijn eventueel benodigde vluchten. Wanneer het minimum aantal deelnemers voor een reis behaald is zal Snow Leopard een zo gunstig mogelijk aanbod aan boeker gedaan worden voor de vlucht waarbij tevens rekening gehouden wordt met de mogelijkheid voor annulering van de vlucht tot kort voor vertrek. Indien boeker akkoord gaat met het voorstel dient de vlucht betaald te worden en gelden de annuleringsvoorwaarden zoals door de luchtvaartmaatschappij bepaald.

Wij hopen hiermee jou als geïnteresseerde in de reis het gemakkelijker te maken om de reis te boeken. Mochten er nog vragen over zijn kun je altijd contact opnemen met mij (damien [at] tweemetervijf [dot] nl of 06-38325016) of Snow Leopard (info [at] snowleopard [dot] nl).