Fotoreis Terschelling – Waddeneiland Nederland

De fotoreis naar Terschelling, één van de waddeneilanden van Nederland, is een mix van landschapsfotografie, avondfotografie en dierenfotografie. Vanuit een comfortabele uitvalsbasis gaan we Terschelling ontdekken en op zoek naar de mooiste fotoplekken. Ondertussen leer je alles wat ik je kan leren. We kijken ‘s ochtends vroeg uit over West-Terschelling als de zon opkomt, langs de dijken tussen de schapen en door de duinen fietsen en een boottocht gaan we maken zodat we ook zeehonden en vogels kunnen fotograferen.

Klik hier voor alle informatie over de fotoreis naar Terschelling

Fotoreis Zuidwest-Friesland – Nederland

Het landschap van Zuidwest-Friesland is betoverend mooi en afwisselend. Het heeft een aantal van de schattigste dorpjes (oeps, steden natuurlijk maar ze voelen als dorpjes) van Nederland, mooie meren, bos, jachthaventjes en natuurlijk heel vaak schitterend uitzicht over het IJsselmeer. Wij gaan in deze omgeving drie dagen lang intensief aan de slag met landschapsfotografie, gaan ‘s ochtends en ‘s avonds op pad om op de mooiste momenten te fotograferen, houden fotobesprekingen en bezoeken een uniek UNESCO werelderfgoed.

Klik hier voor alle informatie over de fotoreis naar Zuidwest-Friesland

Fotoreis Parijs

Fotoreis Parijs – Frankrijk

Fotografiereis Parijs: de stad Parijs is bekend van de liefde en vooral van het licht. De stad wordt namelijk prachtig verlicht en is daardoor 24 uur per dag een onuitputtelijke bron van fotografische mogelijkheden!

En daarom organiseert Tweemetervijf fotografie een fotografiereis naar Parijs. We zullen van ‘s ochtends vroeg tot ‘s avonds laat aan het fotograferen zijn. Gebruik makende van de mooiste momenten om de sfeer, de prachtige gebouwen en de fotogenieke bewoners van deze stad te fotograferen.

Klik hier voor alle informatie over de fotoreis naar Parijs

Fotoreis Opaalkust – Noord-Frankrijk

We gaan tijdens deze 5-daagse fotoreis aan de Opaalkust in Noord-Frankrijk aan de slag met het fotograferen van ‘seascapes’. Zee en strand staan centraal. Benodigdheden als grijs- en grijsverloopfilters en het werken met lange sluitertijden komen uitgebreid aan bod en we zullen veel ‘s ochtends en ‘s avonds aan het fotograferen zijn. Ook je zwart-wit fotografie ga je verbeteren tijdens deze reis.

Klik hier voor alle informatie over de fotoreis naar de Opaalkust

Fotoreis Rome

Fotoreis Rome – Italië

Alle wegen leiden naar Rome. En dus ook de wegen van Tweemetervijf fotografie. Jouw weg ook? Rome is een stad die je gerust meerdere keren kunt bezoeken: de geschiedenis van de stad, de fantastische sfeer en prachtige bezienswaardigheden zorgen iedere keer weer voor een geweldige ervaring. En daarmee is Rome een perfecte bestemming voor een fotoreis.

Klik hier voor alle informatie over de fotoreis naar Rome

Fotoreis Cinque Terre – Italië

Wanneer je ooit foto’s van Cinque Terre gezien hebt vergeet je ze nooit meer. Deze fotogenieke dorpjes maken en een enorme indruk op je en je kunt allleen nog maar denken: wow daar wil ik ook wel eens naartoe! De vijf dorpjes zijn Monterosso al Mare, Vernazza, Corniglia, Manarola en Riomaggiore en liggen stuk voor stuk op de meest fotogenieke locaties die je je maar kunt bedenken. Gelegen aan de kust en tegen steile bergen aangeplakt zijn het kleine dorpjes gebleven die alleen wandelend of per trein of boot te bereiken zijn. Smalle straatjes, haventjes en een intieme sfeer is het resultaat. En daarmee de ideale locatie om met straatfotografie, stadsfotografie en avond- en nachtfotografie aan de slag te gaan.

Klik hier voor alle informatie over de fotoreis naar Cinque Terre

Fotoreis Val d’Orcia Toscane – Italië

Tijdens deze fotoreis gaan we een week lang intensief met fotografie aan de slag. Diverse onderdelen zullen ruimschoots aan bod komen. Uiteraard zal landschapsfotografie een hoofdelement zijn, reden om vroeg op te staan en tot laat ’s avonds te fotograferen. Maar ook straatfotografie, avond- en nachtfotografie komen aan bod. Ook gaan we met fotobewerking aan de slag en ga je je eigen foto’s bewerken om daar zoveel mogelijk uit te halen en bespreken we daarna de eindresultaten zodat je optimaal van je eigen foto’s maar ook die van de anderen in je groep kan leren. En dan gaan we ook nog een fantastische ballonvaart maken!!!

Klik hier voor alle informatie over de fotoreis naar Toscane

Jordanie fotoreis fotografiereis fotograferen op reis Wadi Rum Petra

Fotoreis Jordanië – Reis door de oudheid

Nieuw in 2020: try-out reis naar Jordanië! Tijdens deze reis zullen we een aantal historische plekken bezoeken zoals Jerash, de berg Nebo en natuurlijk Petra. Deze stad is uitgegraven uit de rotsen en is spectaculair om te bezoeken EN te fotograferen. We reizen daarna door naar het zuidelijke deel van Jordanië om de afwisselende woestijn Wadi Rum te bezoeken en slapen onder de sterrenhemel. Sterren beter fotograferen dan in de woestijn is simpelweg onmogelijk. Na ook in de Dode Zee rondgedreven te hebben kunnen we gaan nagenieten van de 1001 nachten sfeer van Jordanië.

Klik hier voor alle informatie over de fotoreis naar Jordanië

Fotoreis Namibië – Afrika

Een unieke 19-daagse rondreis door één van de meest afwisselende en fotogenieke landen van Afrika: Namibië. Van het fotograferen van de hoogste zandduinen en op één na grootste canyon ter wereld, op safari gaan om het wildleven te bewonderen en vast te leggen tot het ontdekken van een verlaten mijnwerkersdorpje dat door de woestijn weer ingenomen wordt. Allemaal ingrediënten voor deze bijzondere reis. Net als de luxe lodges en stoere 4×4 bus die we gebruiken tijdens de rondreis. Een unieke reis om te maken!

Klik hier voor alle informatie over de fotoreis naar Namibië

Overzicht fotoreizen Tweemetervijf fotografie: Nederland, Frankrijk, Italië en Namibië. 

Tweemetervijf fotografie organiseert al jaren diverse fotoreizen in binnen- en buitenland. De fotoreizen zijn het resultaat van de passie, ervaring en deskundigheid op het gebied van zowel landschaps- en reisfotografie maar zeker ook in het organiseren van reizen.

Waarom fotoreizen bij Tweemetervijf fotografie?
Voordat ik de overstap maakte naar fulltime bezig zijn met fotografie was ik werkzaam in de reiswereld. Bij een specialistische reisorganisatie was ik verantwoordelijk voor het organiseren en uitzetten van groepsreizen door heel Europa en daarbuiten. De passie voor fotografie nam in die tijd een vlucht en in 2010 maakte in de overstap naar fotografie. Met het organiseren van de fotoreizen combineer ik die twee interesses: het organiseren van een unieke reis en op pad gaan met een groep enthousiastelingen om intensief met fotografie aan de slag te gaan. Want wat is er nou mooier om die twee interesses te combineren?!?!

Waarin onderscheiden de fotoreizen zich?

Reden 1: Opleiding en ervaring

Ik heb de vierjarige opleiding HBO Toerisme gevolgd. Hier wordt je opgeleid om bij touroperators te gaan werken. Dit zijn organisaties die reizen daadwerkelijk organiseren. Bepakt met de theoretische kennis heb ik daarna 5 jaar bij een specialistische touroperator gewerkt. Ik weet hierdoor perfect waar een goede reis aan moet voldoen.
Mijn gezinsvakanties staan ook altijd in het teken van fotografie en om de mogelijkheden van een gebied te ontdekken. Een gebied moet mij raken om er met een groep deelnemers naartoe te willen gaan. Alle bestemmingen heb ik uiteraard zelf bezocht en ze voldoen daar ruimschoots aan :-).

Reden 2: Zekerheid

Niet iedereen mag zomaar een vakantie verkopen, hier zijn strenge voorwaarden aan verbonden:

  • Financieel

De wetgeving vereist onder andere dat je je moet verzekeren tegen financieel onvermogen. Je dient je daarvoor bij een waarborgfonds als de Stichting Garantie Reisgelden (SGR) aan te sluiten. Als de reisorganisatie failliet gaat zijn de reisgelden van de deelnemers gegarandeerd. Ook als dit zou gebeuren tijdens de reis, ook de terugreis moet namelijk gewaarborgd worden.

  • Aansprakelijkheid

Verder is de aansprakelijkheid als reisorganisator een belangrijke eis. De normale aansprakelijkheidsverzekering die (hopelijk) iedere fotograaf heeft afgesloten, dekt niet het organiseren van een reis. Maar een ongeluk(je) tijdens een reis zit in een klein hoekje. Bij letsel lopen schadebedragen enorm snel op! Als organisator zonder zo’n verzekering ben je al snel persoonlijk failliet door zo’n ongeval. Voor de deelnemer geldt dan: van een kale eend kun je niet plukken.

Snow Leopard
Voor mij zijn dit de redenen om samen te werken met reisorganisatie Snow Leopard uit Den Haag. Zij zijn lid van de Stichting Garantiefonds Reisgelden en het Calamiteitenfonds waarmee aan al die voorwaarden wordt voldaan. Daarbij zijn ze lid van de ANVR, de Algemene Nederlandse Vereniging van Reisondernemingen. Dit zorgt ervoor dat je eerlijke en duidelijke algemene voorwaarden hebt voor een reis.

Reden 3 (misschien wel de belangrijkste): Ervaringen van eerdere deelnemers
Al ruim vier jaar organiseer ik de fotoreizen en heb ik al deelnemers van alle niveau’s en achtergrond meegehad. Een aantal van hun reacties:

Jaap: “Kortom ik heb een mooie fotoreis gehad met een leuke groep in een prachtig gebied onder enthousiaste en bekwame leiding van Damien.”
Carla: “Over de fotoreis naar Toscane kan ik alleen maar in superlatieven spreken.”
Geert:  “Ik heb net mijn derde fotoreis met Damien achter te rug en heb deze reizen steeds als bijzonder aangenaam en leerrijk ervaren.”
Monique: “Ben dankzij jouw onuitputtelijke energie, inspiratie en enthousiasme helemaal opgewarmd voor fotografie!”
Tonnie: “En dan is er Damien als begeleidende fotograaf. Plannen, regelen, begeleiden en vooral inspireren.”

Voor wie zijn de fotoreizen bedoeld?

De fotoreizen zijn bedoeld voor iedereen die zijn / haar fotografie wil verbeteren, ongeacht het niveau. Door de kleine groepsgrootte (maximaal 8 deelnemers) kan ik iedereen voldoende persoonlijke aandacht geven om je zo verder te helpen en je fotografie naar een hoger niveau te brengen.

Damien Franscoise Tweemetervijf fotografie

Damien Franscoise in het kort:

  • 6 jaar werkzaam in de reiswereld
  • sinds 2010 fulltime fotograaf
  • specialist in landschaps- en reisfotografie en in het maken van trouwreportages
  • vader van 3 zonen en getrouwd met Patricia
  • en uiteraard twee meter en vijf centimeter lang…

Vragen over een reis? Stel hier je vraag:

Zekerheden bij het boeken van je reis: 

De fotoreizen van Tweemetervijf fotografie worden in samenwerking met Snow Leopard Adventures uitgevoerd. Als reisorganisatie zorgen zij ervoor dat de kwaliteit van de reizen hoog is en uitgevoerd worden met ANVR, SGR en Calamiteitenfonds dekking. Dit geeft jou als deelnemer zekerheid van goede algemene voorwaarden, geen risico bij eventueel faillissement van de reisorganisatie en hulp in het buitenland bij calamiteiten. Onmisbare zekerheden bij het boeken van een reis.