Natuurfotografie: ochtendmist in het Leidschendammerhout

Het Leidschendammerhout is een redelijk nieuw natuurgebiedje vlak boven Den Haag en aan de A4 gelegen. Het was mij al vaker opgevallen dat wanneer we ‘s avonds naar huis reden er heel vaak grondmist hing bij dit gebied. Toen er dus voor een ochtend mist was voorspeld EN een mooie zonsopgang besloot ik hier naartoe te gaan en te zien wat er te fotograferen was.

Wat bijzonder aan dit gebied is dat het tussen Voorschoten en de A4 ingesloten zit. Aan de ene kant heb je een heel rustig landelijk gebied en aan de andere kant staat de file richting Amsterdam en Leiden te ronken. Gelukkig kun je dit eerste extra in de foto’s benadrukken en het tweede hoor je op de foto’s gelukkig niet.

Het is inderdaad een hele mooie ochtend geworden en ik was blij om dat te mogen fotograferen. Wat ik toen nog niet wist was dat het de laatste natuurserie zou zijn die ik met mijn Nikon D90 heb gemaakt. Een week later besloot ik namelijk om over te stappen naar de Nikon D700 en de D90 na 50.000 foto’s en drie jaar heel veel plezier te verkopen. Geniet dus extra van deze laatste serie van de D90 🙂

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.