Pelgrimspad deel 4

Op 1 januari vertrokken we op tijd voor het vierde gedeelte van het pelgrimspad. We gingen lekker een dagje extra, drie dagen dus op pad. Aangezien we ook nu weer in pensions hebben overnacht hadden we slechts lichte rugzakken en konden we in die paar dagen een behoorlijk gedeelte van het pad weer lopen. We begonnen op vrijdag in Hardinxveld – Giessendam en liepen die dag via onder andere een griendengebied naar Gorinchem, waar we de eerste nacht gelogeerd hebben.

De dag daarop begonnen we vroeg met een boottocht naar Woudrichem, een uiterst schattig vestingsstadje waar de tijd lijkt stil te staan. In een heftige sneeuwbui kwamen we daar aan en liepen we door richting Slot Loevestein, wat we helaas niet konden bezoeken.

In Nederhemert Noord sliepen we die nacht in een hele mooie boerderij waar we ons eigen gastenverblijf hadden. De dag daarop liepen we via een dijk (de pont konden we niet gebruiken vanwege de zondagsrust…) naar Nederhemert Zuid en konden we via een andere pont weer Brabant betreden en zagen we in de verte al Heusden liggen.

Na een uitstekende lunch in Heusden liepen we door en via een natuurgebied dat onder een vers laagje sneeuw en ijs lag kwamen we uiteindelijk in Drunen uit.
Het was een prachtig weekend. Fotografisch gezien was het heel erg genieten en ben ik weer blij met de resultaten. De sneeuw, ijs en heldere luchten met een zonnetje erbij waren super. Maar nu mag de winter toch wel voorbij zijn en het voorjaar beginnen!
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.