Nachtfotografie Amsterdam

Landschapsfotografie Amsterdam – Nachtfotografie

Februari begon voor mij direct goed, ik kocht namelijk een nieuwe camera. En niet zomaar eentje. Hij moest namelijk mijn vertrouwde en geliefde Nikon D700 vervangen. Een lastige taak voor mij om een keuze te maken voor een nieuwe camera. Uiteindelijk gekozen voor de Nikon D800. En die moest gelijk aan de tand gevoeld worden. 

Daarom met mijn nieuwe aankoop en statief naar Amsterdam gereisd om daar bij avond een serie foto’s te gaan maken. En wat een genot was het! Het enorme aantal megapixels van deze camera (maar liefst 36) zorgen voor een waanzinnige scherpte en de mogelijkheid om later als dat nodig is op de computer flink te ‘croppen’. Qua bediening is hij vrijwel hetzelfde als de D700 en kan ik ze dus probleemloos naast elkaar blijven gebruiken zonder dat alles opeens op een andere plek zit. Naast het vertrouwen dat ik gelijk in de camera had na deze avond fotograferen heeft het ook nog wat leuke foto’s gelukkig opgeleverd.