Blijdorp – 6

Een week later stonden we weer in Blijdorp. In de sneeuw en met onze nieuwe lens!!! Jawel we hebben een Sigma 150-500 mm lens gekocht en daarmee kunnen we straks op vakantie maar ook nu al prachtige foto’s van dieren maken. Het is een forse lens die het beste vanaf statief gebruikt kan worden maar de resultaten maken dit gesleep snel goed. Onderstaande foto’s zijn allemaal met deze lens gemaakt.

Als eerste zijn we, aangezien het sneeuwde, naar het gedeelte van de Dierentuin Blijdorp gegaan waar de arctische dieren zaten. De sneeuwuilen waren werkelijk prachtig nu in de sneeuw en met het contrast van de felgele ogen was het raakschieten met de lens:

Dit vogeltje hoort niet bij de inboedel van Blijdorp maar was desondanks een leuk foto onderwerp
De adelaar, ook wel vliegende deuren genoemd

En we raken maar niet uitgekeken op deze schattige prairyhondjes, ze zijn altijd actief en zijn tot korte afstand te benaderen. Met de nieuwe lens was dat soms zelfs te dichtbij

De wolven hadden er deze keer juist geen zin in en lagen in een moeilijk te fotograferen hoekje bij elkaar. Toch vond ik deze foto nog de moeite waard
Als laatste hebben we nog even bij onze favoriete uil gestaan. Dit beestje is ook altijd leuk te fotograferen, vanwege zijn opvallende ogen en onrustige gedrag.
Het was dus ook deze keer weer een leuk bezoek aan Blijdorp!
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.