Reisreportage Toscane

Eind augustus was het tijd om te gaan genieten van een welverdiende vakantie. Als bestemming hadden we gekozen voor Toscane, ondanks dat we er al meerdere keren zijn geweest. Toscane is in onze ogen namelijk de perfecte combinatie van prachtige landschappen, schattige dorpjes, lieve mensen, heerlijk eten en drinken en mooi weer. We kozen een accommodatie vlakbij Montepulciano als uitvalsbasis.

De regio rondom Montepulciano staat bekend om zijn typisch Toscaanse landschappen, de ansichtkaart landschappen zeg maar. Met de kale, droge en warmgekleurde rollende heuvels met eenzame boerderijen. De wijnranken, het zachte licht. Allemaal hier te vinden. Reden om hier naartoe te gaan. De regio ten westen van Montepulciano is daarbij de blikvanger: Valle d’Orcia. Ik kon niet wachten om daar te fotograferen!

Na twee lange reisdagen en een paar dagen lekker ontspannen was het tijd om met cameratas en statief op pad te gaan. Zowel ‘s ochtends vroeg als ‘s avonds laat waren er prachtige plekken te vinden langs de vele ‘scenic routes’. Maar ook de bezoekjes aan plaatsen als Pienza en San Quirico d’Orcia waren genieten. Al dat moois leverde de volgende selectie foto’s op:

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.