Natuurfotografie IJsselvallei

Eind mei zijn we twee dagen naar de IJsselvallei geweest met het doel om te fotograferen. Mijn vrouw Patricia is namelijk bezig met de afronding van haar promotieonderzoek en voor het boek dat het resultaat daarvan moet gaan zijn heeft natuurlijk ook foto’s nodig. De IJsselvallei is één van de vier onderzoeksgebieden geweest en dus gingen we daar naartoe om foto’s van de omgeving te maken.

De foto’s die ik voor haar heb gemaakt zijn wat meer registrerend geweest en bedoeld om het karakter van het gebied weer te geven en om bepaalde kenmerken te verduidelijken. Maar ‘s avonds en ‘s ochtends vroeg ben ik ‘voor mezelf’ gaan fotograferen in de directe omgeving van onze overnachtingsplek. Die lag namelijk direct aan de IJssel gelegen dus ik hoefde maar de deur uit te stappen om aan de slag te gaan.

Na ‘s avonds al lekker gefotografeerd te hebben en wat leuke plekjes gezocht te hebben was ik benieuwd hoe het bij ochtendlicht zou zijn. Slaperig liep ik ‘s ochtends rond 5 uur naar het raam om te kijken hoe het uitzag. Direct daarna was ik klaarwakker en kon ik niet wachten om erop uit te gaan: mist op het water, een heldere lucht erboven en de zon die bij opkwam. Tijd om aan de slag te gaan. Precies die ingrediënten zorgde voor een heerlijke ochtend natuurfotografie. Om 7 uur kwam ik terug en kon ik zeer tevreden aanschuiven aan het ontbijt.

Natuurfotografie-IJsselvallei