Fotoreis Zuidwest-Friesland - Leer beter fotograferen.

Fotoreis Zuidwest-Friesland

Waarom deze fotoreis boeken:

Zuidwest-Friesland staat in het teken van water; gelegen aan het IJsselmeer en met de grote meren continue om je heen biedt het de perfecte plek om met landschapsfotografie aan de slag te gaan.

Fotoreis Zuidwest-Friesland

Fotografiereis Zuidwest-Friesland

Het landschap van Zuidwest-Friesland is betoverend mooi en afwisselend. Het heeft een aantal van de schattigste dorpjes (oeps, steden natuurlijk maar ze voelen als dorpjes) van Nederland, mooie meren, bos, jachthaventjes en natuurlijk heel vaak schitterend uitzicht over het IJsselmeer. Hoewel je vanwege de geschiedenis van de dorpen / steden en de rol die ze toen hadden eigenlijk liever Zuiderzee wil zeggen. Om daar meer inzicht in te krijgen bezoeken we ook het Woudagemaal, dit is zowel interessant als fotogeniek.

Tijdens de fotoreis Zuidwest-Friesland gaan we aan de slag met landschapsfotografie, het beter fotograferen van zonsopkomst en zonsondergang en het leren fotograferen in donkere omstandigheden. Heb je een drone? Dan leent deze omgeving zich ook uitstekend om daarmee aan de slag te gaan.

Het is het ideale weekend om jouw fotografie naar een (veel) hoger niveau te tillen!

We hebben een comfortabel vakantiehuis midden in het gebied vanwaar we de verschillende fotolocaties gaan bezoeken. In het huis heeft iedereen de beschikking over een eigen slaapkamer en badkamer, hebben we een ruime keuken tot onze beschikking en andere voorzieningen. Maar we zullen vooral veel op pad zijn om te fotograferen. Dit deel van Friesland biedt daar bijna ontelbaar veel mooie plekken voor. We zullen veel aan het water fotograferen, zowel aan het IJsselmeer als bij één van de meren waar dit gebied om bekend staat. Ideaal om je ‘seascapes’ te verbeteren.

Ook avondfotografie in één van de sfeervolle Zuiderzee steden staat op het programma, net als een bezoek aan het oudste nog werkende stoomgemaal van de wereld (UNESCO werelderfgoed) en zullen we regelmatig de gemaakte foto’s bespreken om van onze eigen EN elkaars foto’s te leren en inspiratie op te doen. Een leerzaam, fantastisch weekend gaat het zeker worden!

Waarom mee met Tweemetervijf fotografie op een fotoreis:

De fotoreizen van Tweemetervijf fotografie onderscheiden zich op een aantal punten van andere fotoreizen:

 • De fotoreizen worden georganiseerd en begeleid door Damien. Voordat hij fotograaf werd heeft hij gewerkt in de reiswereld waar hij verantwoordelijk was voor de organisatie en begeleid van vakanties. Die jarenlange ervaring zorg ervoor dat de reizen tot in de puntjes uitgedacht en voorbereid zijn.
 • Sinds 2016 organiseert Tweemetervijf fotografie fotoreizen, gemiddeld gaan er 4-7 reizen per jaar door. Dit heeft heel veel positieve ervaringen van deelnemers opgeleverd, waarvan er veel al meerdere reizen gemaakt hebben met Damien.

Praktische informatie

 • Vrijdag 12 maart t/m zondag 14 maart 2021 (BOEKBAAR)
  Vrijdag 29 oktober t/m zondag 31 oktober 2021 (BOEKBAAR)
 • Aantal deelnemers: minimaal 5, maximaal 8.
 • Vervoer ter plekke is met de eigen auto (samen rijden wordt gestimuleerd).
 • Overnachting is in een ruim en comfortabel vakantiehuis waar iedereen zijn / haar eigen slaap- en badkamer heeft. Verzorging is op basis van logies en ontbijt en lunch (wordt in overleg ingekocht). Diner en tussendoortjes zijn op eigen kosten.
 • Kosten: € 545,- per persoon.

Inclusief:

 • Twee overnachtingen in comfortabel vakantiehuis op basis van eigen slaap- en badkamer.
 • Ontbijt en lunch
 • Bezoek aan het Woudagemaal inclusief rondleiding
 • Begeleiding door Tweemetervijf fotografie

Exclusief:

 • Vervoer van en naar Friesland
 • Diner en overige maaltijden
 • Persoonlijke uitgaven

Dagprogramma

Dag 1 (Klik op de pijltjes of swipe voor het programma van de andere dagen)

Op vrijdag start de fotoreis en verzamelen we om 12.00u. We gaan dit weekend fotografie starten met een aantal belangrijke tips voor landschapsfotografie. Vlakbij Stavoren gaan we daarna aan de slag met het werken met lange sluitertijden en filters zodat we hier later in het weekend perfect mee kunnen werken en zeker met prachtige foto’s thuis gaan komen. Voor wie geen beschikking heeft over eigen filters zijn er een aantal sets mee om te kunnen lenen.

Na ingecheckt te hebben in onze fijne vakantieaccommodatie, waar iedereen een eigen slaap- en badkamer heeft, gaan we terug naar Stavoren maar nu in het dorp zelf om hier zonsondergang te fotograferen bij de sfeervolle jachthaven van Stavoren. We dineren daarna en gaan terug naar onze accommodatie.

Fotografiereis Stavoren Friesland

Fotoreis Friesland

Fotografiereis Nederland

Fotografie Friesland

Foto Friesland Fotoreis

Fotografiereis Zuidwest-Friesland

Dag 2

We staan vandaag vroeg op en rijden naar het nabij gelegen Slotermeer. Het meer leent zich perfect voor ochtendfotografie door de ligging en we bezoeken verschillende locaties zodat je met afwisselende foto’s terug kunt komen. We ontbijten daarna in ons vakantiehuis en doen een eerste fotobespreking zodat iedereen leerzame tips krijgt om zijn / haar fotografie verder te verbeteren.

We rijden daarna naar Lemmer om daar een unieke plek te bezoeken. Het grootste nog werkende stoomgemaal ligt hier, het Woudagemaal. Deze plek is interessant maar zeker ook fotogeniek en je leert om ook in donkere omstandigheden goed te fotograferen.

In de avond gaan we naar mijn favoriete dorp in Zuidwest-Friesland; Hindeloopen. We fotograferen hier zonsondergang, dineren hier en gaan in het donker dit dorp nog verder verkennen om de fijne sfeer van dit dorp te fotograferen.

Fotografie Slotermeer

Slotermeer bij zonsopkomst

Ochtendfoto Slotermeer

Slotermeer fotografie ochtend

Slotermeer fotografie ochtendfotografie cursus

Fotografie Woudagemaal

Stoomgemaal Wouda Friesland

Friesland Fotografie fotoreis

Zuidwest-fotografie Woudagemaal

Hindeloopen Fotografie

Fotografie Hindeloopen reisfoto

Dag 3

Ook op zondag gaan we vroeg op pad en rijden daarvoor naar Makkum om daar bij de uitgang van de jachthaven te fotograferen, de zon gaat hier recht tegenover ons op en staat garant voor mooie sfeerfoto’s. We ontbijten en doen nog een korte fotobespreking om iedereen nog een aantal tips te kunnen geven.

Na het uitchecken uit de accommodatie gaan we nog op pad. Bij Hindeloopen zijn een aantal fotogenieke golfbrekers en heb je ook mooi uitzicht op het dorp. We fotograferen hier nog waarna rond zonsondergang het programma eindigt.

Fotografie Makkum Fotoreis

Makkum Haven fotografie landschapsfotografie

Fotografie Hindeloopen fotoreis

Hindeloopen golfbreker IJsselmeer Zuiderzee fotografie

Hindeloopen Lange sluitertijd golfbreker

” Damien had een mooi gevarieerd programma voorbereid waarbij niemand zich ook maar een seconde hoefde te vervelen! Hij is open en relaxed, had van ‘s morgens vroeg tot ‘s avonds laat voor iedereen tijd en aandacht en gaf heldere antwoorden op alle vragen. Zijn passie voor fotografie is heel aanstekelijk en zijn manier van kennis overbrengen is top!”

– Monique –

Lees hier nog veel meer reviews van eerdere deelnemers aan de fotoreizen

Aanmeldingsformulier