Toscane voorjaar 2018

Fotografiereis Toscane

Fotograferen in Italië is een feestje, de reden voor mij om er regelmatig naartoe terug te gaan. De afwisseling in de landschappen, de historische dorpjes, de fotogenieke mensen; allemaal interessante onderwerpen om te fotograferen. Toscane staat wat mij betreft bovenaan het lijstje: de diversiteit is enorm en als je ansichtkaarten van Toscane ziet, wil je daar direct naartoe! En daarom deze fotografiereis naar Toscane.

Waarom Val d’Orcia?
Het Val d’Orcia is het zuidelijke deel van Toscane, gelegen ten zuiden van Siena en met de 1700 meter hoge berg Monte Amiata als herkenningspunt. Ook de regio waar vrijwel al die foto’s op ansichtkaarten gemaakt worden. Maar vreemd genoeg gaan maar relatief weinig toeristen naar dit deel toe. Terwijl hier die fantastisch typerende heuvels, cypressenlanen en de mooiste historische dorpjes te vinden zijn. En juist daarom ga ik met deze fotografiereis naar dit deel van Toscane: een mooiere omgeving is niet snel te vinden.

Wat ga je leren?
Tijdens deze fotoreis gaan we een week lang intensief met fotografie aan de slag. Diverse onderdelen zullen ruimschoots aan bod komen. Uiteraard zal landschapsfotografie een hoofdelement zijn, reden om vroeg op te staan en tot laat ‘s avonds te fotograferen. Maar ook straatfotografie, avond- en nachtfotografie komen aan bod. Ook gaan we met fotobewerking aan de slag en ga je je eigen foto’s bewerken om daar zoveel mogelijk uit te halen en bespreken we daarna de eindresultaten zodat je optimaal van je eigen foto’s maar ook die van de anderen in je groep kan leren.

Ook nog belangrijk:
Een ballonvaart is standaard onderdeel van de fotoreis. Een ballontocht biedt je unieke mogelijkheden qua fotografie en is bij uitstek het middel om een landschap van bovenaf te fotograferen.

Voor wie?
De fotografiereis Toscane is bedoeld voor iedereen die zijn / haar fotografie wil verbeteren, ongeacht het niveau. Door de kleine groepsgrootte (maximaal 8 deelnemers) kan ik iedereen voldoende persoonlijke aandacht geven om je zo verder te helpen.
Natuurlijk is er tussendoor ook tijd om even te genieten en bij te komen van alle ervaringen. Je kunt bijvoorbeeld een duik nemen in het zwembad en natuurlijk gaan we ook genieten van de befaamde Italiaanse keuken.

Waarom met Tweemetervijf fotografie?
– Damien geeft al jaren intensieve fotografie workshops (in 2017 bijna 300 deelnemers) gericht op natuur,- landschaps- en nachtfotografie.
– Door de kleine groepsgrootte veel individuele aandacht, tips op jouw niveau.
– Damien heeft een achtergrond in de reiswereld, daardoor veel ervaring met het organiseren van reizen.

Praktische informatie:

 • Voorjaar: van zaterdag 23 t/m zaterdag 30 mei (REEDS MEERDERE BOEKINGEN)
  Najaar: van vrijdag 2 t/m vrijdag 9 oktober (Boekbaar)
 • aantal deelnemers is minimaal 5 en maximaal 8.
 • reis is exclusief vlucht naar Pisa, deze dien je zelf te regelen of kun je via Snow Leopard / HT Wandelreizen laten boeken. Met Transavia vanaf Amsterdam is dit mogelijk vanaf € 150,-.
  Vervoer ter plekke is met een comfortabele 9-persoonsbus.
 • onze uitvalsbasis is een centraal gelegen 3-sterren hotel dat met een 8.9 als gemiddelde wordt beoordeeld. Het hotel ligt net ten zuiden van Montepulciano (beroemd vanwege haar Nobile wijnen) en van daaruit kunnen we snel naar de fotolocaties reizen. Iedereen heeft een eigen slaap- en badkamer. Boek je met twee personen en wil je een kamer delen? Dan geldt er een korting.
 • het arrangement is op basis van logies en ontbijt. Lunch, diner en tussendoortjes zijn exclusief. Eten in Italië is niet duur, reken op € 175,- voor de hele week.
 • Er gaan diverse sets LEE filters mee die je als deelnemer kunt gebruiken. Geef ruim van tevoren de diameter van je lens door zodat je zeker gebruik kunt maken van de filters.
 • Exclusief € 20,- reserveringskosten Snow Leopard
 • Prijs is € 1795,-.

Uniek aan deze reis:

 • Standaard eigen slaap- en badkamer

 • Inclusief ballonvaart

 • Kleine groepen, veel individuele aandacht

 • Garanties van ANVR en SGR

Begeleider: Damien Franscoise

Damien Franscoise Tweemetervijf fotografie

Wat ga je zoal zien en fotograferen: