Fotografiereis Toscane - Val d'Orcia in Italië. Unieke fotoreis!

Fotografiereis Toscane – Val d’Orcia

Waarom deze fotoreis boeken:

De fotografiereis Toscane is de klassieker in het aanbod; al jarenlang een populaire reis door de diverse onderwerpen die behandeld worden, de afwisseling van landschaps- en reisfotografie en uiteraard de ballonvaart die letterlijke en figuurlijk een hoogtepunt van de reis is. Een fotobestemming die je simpelweg niet mag missen.

CORONA ACTIE: BOEKEN ZONDER AANBETALING

Je kunt nu tijdelijk een fotoreis boeken zonder een aanbetaling te hoeven voldoen. Hierdoor loop je niet het risico later (wederom) met een reisvoucher te blijven zitten. Klik hier voor alle informatie over deze actie. 

Fotografiereis Toscane – Val d’Orcia

Fotografiereis Toscane

Fotograferen in Italië is een feestje, de reden voor mij om er regelmatig naartoe terug te gaan. De afwisseling in de landschappen, de historische dorpjes, de fotogenieke mensen; allemaal interessante onderwerpen om te fotograferen. Toscane staat wat mij betreft bovenaan het lijstje: de diversiteit is enorm en als je ansichtkaarten van Toscane ziet, wil je daar direct naartoe! En daarom deze fotografiereis naar Toscane.

Waarom Val d’Orcia?
Het Val d’Orcia is het zuidelijke deel van Toscane, gelegen ten zuiden van Siena en met de 1700 meter hoge berg Monte Amiata als herkenningspunt. Ook de regio waar vrijwel al die foto’s op ansichtkaarten gemaakt worden. Maar vreemd genoeg gaan maar relatief weinig toeristen naar dit deel toe. Terwijl hier die fantastisch typerende heuvels, cypressenlanen en de mooiste historische dorpjes te vinden zijn. En juist daarom ga ik met deze fotografiereis naar dit deel van Toscane: een mooiere omgeving is niet snel te vinden.

Wat ga je leren?
Tijdens deze fotoreis gaan we een week lang intensief met fotografie aan de slag. Diverse onderdelen zullen ruimschoots aan bod komen. Uiteraard zal landschapsfotografie een hoofdelement zijn, reden om vroeg op te staan en tot laat ‘s avonds te fotograferen. Maar ook straatfotografie, avond- en nachtfotografie komen aan bod. Ook gaan we met fotobewerking aan de slag en ga je je eigen foto’s bewerken om daar zoveel mogelijk uit te halen en bespreken we daarna de eindresultaten zodat je optimaal van je eigen foto’s maar ook die van de anderen in je groep kan leren.

Ook nog belangrijk:
Een ballonvaart is standaard onderdeel van de fotoreis. Een ballontocht biedt je unieke mogelijkheden qua fotografie en is bij uitstek het middel om een landschap van bovenaf te fotograferen.

Voor wie?
De fotografiereis Toscane is bedoeld voor iedereen die zijn / haar fotografie wil verbeteren, ongeacht het niveau. Door de kleine groepsgrootte (maximaal 8 deelnemers) kan ik iedereen voldoende persoonlijke aandacht geven om je zo verder te helpen.
Natuurlijk is er tussendoor ook tijd om even te genieten en bij te komen van alle ervaringen. Je kunt bijvoorbeeld een duik nemen in het zwembad en natuurlijk gaan we ook genieten van de befaamde Italiaanse keuken.

Waarom met Tweemetervijf fotografie?

De fotoreizen van Tweemetervijf fotografie onderscheiden zich op een aantal punten van andere fotoreizen:

 • De fotoreizen worden georganiseerd en begeleid door Damien. Voordat hij fotograaf werd heeft hij gewerkt in de reiswereld waar hij verantwoordelijk was voor de organisatie en begeleid van vakanties. Die jarenlange ervaring zorg ervoor dat de reizen tot in de puntjes uitgedacht en voorbereid zijn.
 • Tweemetervijf fotografie werkt bij het aanbieden van de reizen samen met reisorganisatie Snow Leopard Adventures in Den Haag. Zij zorgen voor goede financiële garanties als ANVR en SGR garanties voor jou als deelnemer. Meer hierover.
 • Sinds 2016 organiseert Tweemetervijf fotografie fotoreizen, gemiddeld gaan er 4-7 reizen per jaar door. Dit heeft heel veel positieve ervaringen van deelnemers opgeleverd, waarvan er veel al meerdere reizen gemaakt hebben met Damien.

Praktische informatie

 • Van zaterdag 24 april t/m zaterdag 1 mei 2021 (BOEKBAAR)
  Van zaterdag 2 oktober t/m zaterdag 9 oktober 2021 (BOEKBAAR)
 • aantal deelnemers is minimaal 5 en maximaal 8.
 • reis is exclusief vlucht naar Pisa, deze dien je zelf te regelen of kun je via Snow Leopard / HT Wandelreizen laten boeken. Met Transavia vanaf Amsterdam is dit mogelijk vanaf € 150,-.
  Vervoer ter plekke is met een comfortabele 9-persoonsbus.
 • onze uitvalsbasis zijn 1 of 2 (afhankelijk van groepsgrootte) grote en karakteristieke Toscaanse villa’s op een groot landgoed. Hier hebben we  naast een fantastisch uitzicht de beschikking over meerdere zit- en eethoeken en heeft iedereen een eigen slaap- en badkamer.
 • het arrangement is op basis van logies en ontbijt. Lunch, diner en tussendoortjes zijn exclusief. Eten in Italië is niet duur, reken op € 175,- voor de hele week.
 • Er gaan diverse sets LEE filters mee die je als deelnemer kunt gebruiken. Geef ruim van tevoren de diameter van je lens door zodat je zeker gebruik kunt maken van de filters.
 • Exclusief € 20,- reserveringskosten Snow Leopard
 • Prijs is € 1895,-.

Inclusief:

 • 7 overnachtingen in karakteristieke villa met eigen slaap- en badkamer.
 • Ontbijt
 • Vervoer van en naar luchthaven en vervoer ter plekke
 • Ballonvaart incl champagne ontbijt
 • Toegangsgelden zoals in programma beschreven
 • Begeleiding door Tweemetervijf fotografie
 • ANVR en SGR garanties

Exclusief:

 • Heen- en terugreis
 • Lunches, diners en tussendoortjes
 • Persoonlijke uitgaven
 • Reserveringskosten € 20,- per boeking
 • Evt. bijdrage Calamiteitenfonds 2,50 per boeking

Dagprogramma

Dag 1 (Klik op de pijltjes of swipe voor het programma van de andere dagen)

We arriveren vandaag op de luchthaven van Pisa waar we de huurbus die we deze week tot onze beschikking hebben ophalen. We rijden daarna onze villa’s die ten zuiden van Montepulciano liggen. De villa’s liggen op een enorm groot landgoed van een voormalige abdij aan de rand van het Val d’Orcia. Hier hebben we afhankelijk van de groepsgrootte 1 of 2 villa’s tot onze beschikking. Het zijn ruim opgezette, traditionele en comfortabele villa’s met meerdere zithoeken, ruime keukens en eethoeken, een privé zwembad en iedereen heeft de beschikking over een eigen slaapkamer met eigen badkamer op de slaapkamer. Omdat het een lange reisdag is geweest gaan we na het diner waarschijnlijk vroeg naar bed.

Landhuis Val d'Orcia Orcia Pienza Landschapsfotografie Fotoreis

Dag 2

Omdat gisteren een lange reisdag was starten we de week met een ontbijt en een lezing vol met tips, trucs en inspiratie over reisfotografie. De ideale basis voor het fotograferen van deze week. In de namiddag bezoeken we het dorp Radicofani met zijn zeer herkenbare fort op de top van de berg. Vanaf hier heb je een weids uitzicht over het zuidelijk deel van Toscane. Hier wachten we zonsondergang af en fotograferen daarna nog even kort bij een heel bijzondere begraafplaats. Daarna eten we bij een heerlijk restaurant in Radicofani en rijden terug naar onze villa’s.

Toscaanse Heuvels Fotoreis

Radicofani Toscane Uitzicht vanaf fort Fotoreis Fotografiereis

Deelnemer Fotoreis Toscane Toscaanse Heuvels

Dag 3

We staan vroeg op vandaag en rijden in de schemer naar een prachtige fotolocatie toe. Hier staan de meest fotogenieke cipressen van Toscane en we nemen de tijd om zonsopkomst in dit prachtige landschap te fotograferen. We rijden daarna terug naar onze villa voor het ontbijt. Aansluitend geef ik les in Lightroom zodat je tijdens deze reis het maximale uit je foto’s kunt halen.

In de middag rijden we naar één van mijn favoriete dorpen in Toscane: Pienza. Dit hooggelegen dorpje biedt waanzinnige uitzichten over het typische zuid-Toscaanse landschap. Cipressen, bochtige laantjes, rollende heuvels; je ziet het allemaal vanaf Pienza. Maar het dorp zelf is misschien wel nog fotogenieker met zijn smalle straatjes, de kleurrijke bloemen bij alle deuren en ramen en misschien wel de beste ijssalon van heel Toscane. In de namiddag rijden we met onze bus naar een nabijgelegen kapelletje waar we zonsondergang fotograferen. We rijden daarna terug voor het diner in Pienza en daarna rijden we terug naar de villa.

Cypressen Toscane Fotografiereis Fotografie Landschapsfotografie

Zonsopkomst Fotoreis Toscane

Cypressen in Toscane fotoreis

Pienza Toscane Kerktoren

Dorp Fotografie Toscane Pienza

Straatfotografie Pienza fotoreis

Deelnemer Fotoreis Landschapsfotografie Toscane

Deelnemer aan fotoreis Toscane fotograferen

Zonsondergang Kapel Pienza fotografie reis

Dag 4

We staan vandaag heel vroeg op maar met een geweldige reden: we gaan een ballonvaart maken! Een ballonvaart is naast een hele mooie en rustgevende ervaring vooral ook de perfecte manier om Toscane op een heel nieuwe manier te fotograferen. Je zweeft rustig op verschillende hoogtes over het landschap en hebt alle tijd om dit met een zonsopkomst erbij te fotograferen. Hopelijk hebben we wat grondmist erbij zodat de sfeer in de foto’s sprookjesachtig wordt. Na de ballonvaart genieten we van een smaakvol champagne ontbijt met lokale lekkernijen erbij en rijden we terug naar onze villa.

We nemen de tijd om na te genieten van deze ervaring en gaan daarna een fotobespreking doen. Tijdens de fotobespreking leer je van je eigen en andermans foto’s, doe je ideeën en tips op en probeer ik iedereen op zijn of haar eigen niveau de fotografie te verbeteren. Hierna rijden we naar het pittoreske en schattige plaatsje Bagno Vignoni, een voormalig Romeins warmwaterbad is het hart van het dorp. We gaan hier eerst dineren waarna we in het donker de sfeer van dit dorp leren fotograferen.

Ballonvaart Fotoreis Toscane

Zonsopkomst Fotoreis Toscane Ballonvaart Toscane

Ballonvaart Cypressenlaantje Toscane Fotoreis

Bagno Vignoni avondfotografie fotoreis

Dag 5

We kunnen vandaag rustig ontbijten en gaan daarna pas op pad. We gaan vandaag een grotere afstand overbruggen maar met een goede reden. We gaan twee weinig bekende plaatsen namelijk bezoeken. Als eerste rijden we Toscane uit om in Lazio het onbekende Civita di Bagnoregio te bezoeken. Dit dorp is gebouwd op een tufsteenrots die langzaam verder afslijt. Het dorpje is daardoor alleen nog door middel van een loopbrug te bereiken en wordt het dorp iedere dag kleiner. Het wordt daardoor ook wel ‘de stervende stad’ genoemd. Werkelijk een unieke plek om te bezoeken en zowel van buitenaf als wandelend door de krappe steegjes is het een indrukwekkende ervaring. We lunchen hier waarna we weer onze bus instappen om via het hemelsblauwe meer van Bolsena naar onze volgende bestemming te rijden.

Pitigliano is nog zo’n stad met een bizarre locatie: het oude centrum is gebouwd op een bijna onmogelijke rotspunt en werkelijk iedere centimeter is benut: de huizen aan de rand lopen naadloos over in een steile afgrond. Zowel wandelend door het dorp maar zeker ook vanaf twee uitzichtpunten is het spectaculair. We fotograferen vanaf één van deze uitzichtpunten de zonsondergang en blijven ook nog het blauwe uurtje afwachten (het uurtje na zonsondergang) om de schoonheid van dit dorp te fotograferen. Daarna eten we in het dorp en rijden we terug naar onze villa.

Fotografie Bagnoregio Landschapsfotografie

Bagnoregio Stervende Stad Fotoreis Fotografiereis

Pitigliano drone fotoreis fotografie

Pitigliano Fotoreis Toscane Fotografiereis

Dag 6

We gaan vandaag weer voor het ontbijt op pad om zonsopkomst te fotograferen op het mooiste plekje van zuid-Toscane. De rollende heuvels, de cipressen op de heuveltoppen, een grote kans op mist en een romantisch landhuis vormen het decor deze ochtend. Dit is het vroege opstaan meer dan waard! Hierna rijden we terug naar onze villa voor het ontbijt en is er een moment van rust. In de middag is er weer een fotobespreking.

In de namiddag rijden we naar Montepulciano toe, bekend van de overheerlijke wijnen. Dit dorp is ook weer als een arendsnest op een heuvel gebouwd en biedt mooie fotomogelijkheden. Of wijnproeverijen… We fotograferen zonsondergang van het hoogste punt van het dorp en dineren hier ook waarna we terugrijden.

Landhuis Toscane Fotoreis Landschapsfotografie

Deelnemers fotografiereis Toscane

Heuvellandschap Toscane tijdens fotoreis Tweemetervijf

Montepulciano zonsondergang fotoreis Toscane

Dag 7

Vanochtend heeft iedereen de tijd om nog even te genieten van het moois rondom de villa, een baantje in het zwembad te trekken of even bij te slapen. Hierna gaan we op pad om een bezoek te brengen aan de mooiste stad van dit deel van Toscane, namelijk Siena. Het indrukwekkende Piazza del Campo dat in een schepvorm is gemaakt en bekend is vanwege de paardenrennen die er twee keer per jaar georganiseerd worden, de schitterende kathedraal en de gezellige winkelstraten bieden een fijne atmosfeer om deze week fotograferen in af te sluiten. We genieten van het laatste Italiaanse diner van deze week en rijden daarna voor de laatste keer terug.

Siena Stadsfotografie Fotoreis Straatfotografie

Straatfotografie Siena Spelen met Licht fotoreis fotografie

Dag 8

Na het ontbijt pakken we al onze spullen in en verlaten onze fijne villa. Terugrijdend richting de luchthaven verandert het landschap alweer snel en voor we het weten staan we op de luchthaven van Pisa. Een bijzondere ervaring en schitterende foto’s rijker!

“Over de fotoreis naar Toscane kan ik alleen maar in superlatieven spreken.”

– Carla –

Lees hier nog veel meer reviews van eerdere deelnemers aan de fotoreizen

Zekerheden bij het boeken van je reis: 

De fotoreizen van Tweemetervijf fotografie worden in samenwerking met Snow Leopard Adventures uitgevoerd. Als reisorganisatie zorgen zij ervoor dat de kwaliteit van de reizen hoog is en uitgevoerd worden met ANVR, SGR en Calamiteitenfonds dekking. Dit geeft jou als deelnemer zekerheid van goede algemene voorwaarden, geen risico bij eventueel faillissement van de reisorganisatie en hulp in het buitenland bij calamiteiten. Onmisbare zekerheden bij het boeken van een reis.

Wellicht ook interessant voor je: