Fotografiereis Toscane – Val d’Orcia

Waarom deze fotoreis boeken:

De fotografiereis Toscane is de klassieker in het aanbod; al jarenlang een populaire reis door de diverse onderwerpen die behandeld worden, de afwisseling van landschaps- en reisfotografie en uiteraard de ballonvaart die letterlijke en figuurlijk een hoogtepunt van de reis is. Een fotobestemming die je simpelweg niet mag missen.

Fotografiereis Toscane – Val d’Orcia

Fotografiereis Toscane

Fotograferen in Italië is een feestje, de reden voor mij om er regelmatig naartoe terug te gaan. De afwisseling in de landschappen, de historische dorpjes, de fotogenieke mensen; allemaal interessante onderwerpen om te fotograferen. Toscane staat wat mij betreft bovenaan het lijstje: de diversiteit is enorm en als je ansichtkaarten van Toscane ziet, wil je daar direct naartoe! En daarom deze fotografiereis naar Toscane.

Waarom Val d’Orcia?
Het Val d’Orcia is het zuidelijke deel van Toscane, gelegen ten zuiden van Siena en met de 1700 meter hoge berg Monte Amiata als herkenningspunt. Ook de regio waar vrijwel al die foto’s op ansichtkaarten gemaakt worden. Maar vreemd genoeg gaan maar relatief weinig toeristen naar dit deel toe. Terwijl hier die fantastisch typerende heuvels, cypressenlanen en de mooiste historische dorpjes te vinden zijn. En juist daarom ga ik met deze fotografiereis naar dit deel van Toscane: een mooiere omgeving is niet snel te vinden.

Wat ga je leren?
Tijdens deze fotoreis gaan we een week lang intensief met fotografie aan de slag. Diverse onderdelen zullen ruimschoots aan bod komen. Uiteraard zal landschapsfotografie een hoofdelement zijn, reden om vroeg op te staan en tot laat ‘s avonds te fotograferen. Maar ook straatfotografie, avond- en nachtfotografie komen aan bod. Ook gaan we met fotobewerking aan de slag en ga je je eigen foto’s bewerken om daar zoveel mogelijk uit te halen en bespreken we daarna de eindresultaten zodat je optimaal van je eigen foto’s maar ook die van de anderen in je groep kan leren.

Ook nog belangrijk:
Een ballonvaart is standaard onderdeel van de fotoreis. Een ballontocht biedt je unieke mogelijkheden qua fotografie en is bij uitstek het middel om een landschap van bovenaf te fotograferen.

Voor wie?
De fotografiereis Toscane is bedoeld voor iedereen die zijn / haar fotografie wil verbeteren, ongeacht het niveau. Door de kleine groepsgrootte (maximaal 8 deelnemers) kan ik iedereen voldoende persoonlijke aandacht geven om je zo verder te helpen.
Natuurlijk is er tussendoor ook tijd om even te genieten en bij te komen van alle ervaringen. Je kunt bijvoorbeeld een duik nemen in het zwembad en natuurlijk gaan we ook genieten van de befaamde Italiaanse keuken.

Waarom met Tweemetervijf fotografie?

De fotoreizen van Tweemetervijf fotografie onderscheiden zich op een aantal punten van andere fotoreizen:

 • De fotoreizen worden georganiseerd en begeleid door Damien. Voordat hij fotograaf werd heeft hij gewerkt in de reiswereld waar hij verantwoordelijk was voor de organisatie en begeleid van vakanties. Die jarenlange ervaring zorg ervoor dat de reizen tot in de puntjes uitgedacht en voorbereid zijn.
 • Tweemetervijf fotografie werkt bij het aanbieden van de reizen samen met reisorganisatie Snow Leopard Adventures in Den Haag. Zij zorgen voor goede financiële garanties als ANVR en SGR garanties voor jou als deelnemer. Meer hierover.
 • Sinds 2016 organiseert Tweemetervijf fotografie fotoreizen, gemiddeld gaan er 4-7 reizen per jaar door. Dit heeft heel veel positieve ervaringen van deelnemers opgeleverd, waarvan er veel al meerdere reizen gemaakt hebben met Damien.

Praktische informatie

 • IN 2020 ZAL DEZE REIS DOOR DE MAATREGELEN RONDOM HET CORONAVIRUS NIET PLAATSVINDEN.
 • aantal deelnemers is minimaal 5 en maximaal 8.
 • reis is exclusief vlucht naar Pisa, deze dien je zelf te regelen of kun je via Snow Leopard / HT Wandelreizen laten boeken. Met Transavia vanaf Amsterdam is dit mogelijk vanaf € 150,-.
  Vervoer ter plekke is met een comfortabele 9-persoonsbus.
 • onze uitvalsbasis is een centraal gelegen 3-sterren hotel dat met een 8.9 als gemiddelde wordt beoordeeld. Het hotel ligt net ten zuiden van Montepulciano (beroemd vanwege haar Nobile wijnen) en van daaruit kunnen we snel naar de fotolocaties reizen. Iedereen heeft een eigen slaap- en badkamer. Boek je met twee personen en wil je een kamer delen? Dan geldt er een korting.
 • het arrangement is op basis van logies en ontbijt. Lunch, diner en tussendoortjes zijn exclusief. Eten in Italië is niet duur, reken op € 175,- voor de hele week.
 • Er gaan diverse sets LEE filters mee die je als deelnemer kunt gebruiken. Geef ruim van tevoren de diameter van je lens door zodat je zeker gebruik kunt maken van de filters.
 • Exclusief € 20,- reserveringskosten Snow Leopard
 • Prijs is € 1795,-.

Inclusief:

 • 7 overnachtingen in comfortabele 1-persoonskamer met eigen badkamer in een 3-sterren hotel.
 • Ontbijt
 • Vervoer van en naar luchthaven en vervoer ter plekke
 • Ballonvaart incl champagne ontbijt
 • Toegangsgelden zoals in programma beschreven
 • Begeleiding door Tweemetervijf fotografie
 • ANVR en SGR garanties

Exclusief:

 • Heen- en terugreis
 • Lunches, diners en tussendoortjes
 • Persoonlijke uitgaven
 • Reserveringskosten € 20,- per boeking
 • Evt. bijdrage Calamiteitenfonds 2,50 per boeking

Dagprogramma

Dag 1 (Klik op de pijltjes of swipe voor het programma van de andere dagen)

Aankomst op luchthaven Pisa en vertrek naar het hotel net ten zuiden van Montepulciano. Accommodatie en omgeving verkennen.

Landhuis Val d'Orcia Orcia Pienza Landschapsfotografie Fotoreis

Dag 2

We starten na de reisdag even rustig op. We hebben een bespreking over reisfotografie. In de namiddag rijden we naar Radicofani voor een bezoek aan een fort met fantastisch uitzicht en voor de eerste keer avondfotografie. Aansluitend diner.

Toscaanse Heuvels Fotoreis

Radicofani Toscane Uitzicht vanaf fort Fotoreis Fotografiereis

Deelnemer Fotoreis Toscane Toscaanse Heuvels

Dag 3

We fotograferen s’ochtends bij één van de meest fotogenieke cypressen en ontbijten daarna. In de middag geef ik les in Lightroom. We vertrekken daarna naar één van mijn favoriete dorpen in Toscane: Pienza. Dit hooggelegen dorpje biedt waanzinnige uitzichten over de prachtige omgeving. We fotograferen bij zonsondergang een uniek gelegen kapelletje en dineren erna.

Cypressen Toscane Fotografiereis Fotografie Landschapsfotografie

Zonsopkomst Fotoreis Toscane

Cypressen in Toscane fotoreis

Pienza Toscane Kerktoren

Dorp Fotografie Toscane Pienza

Straatfotografie Pienza fotoreis

Deelnemer Fotoreis Landschapsfotografie Toscane

Deelnemer aan fotoreis Toscane fotograferen

Zonsondergang Kapel Pienza fotografie reis

Dag 4

De dag begint met een hoogtepunt van deze reis, in ieder geval in letterlijke zin: we gaan een ballonvaart maken over het meest fotogenieke deel van Toscane heen. We hebben uitzicht over de groene en zandkleurige heuvels, de cipressenlanen en de mooie dorpjes daartussen. We sluiten de ballonvaart af met een champagne ontbijt. In de middag gaan we we foto’s bespreken en bezoeken we Bagno Vignoni, een pittoresk en schattig plaatsje met een Romeins warmwaterbad.

Ballonvaart Fotoreis Toscane

Zonsopkomst Fotoreis Toscane Ballonvaart Toscane

Ballonvaart Cypressenlaantje Toscane Fotoreis

Bagno Vignoni avondfotografie fotoreis

Dag 5

Een dag waarin we een grotere afstand overbruggen maar met een goede reden. We gaan twee weinig bekende plaatsen bezoeken. Als eerste rijden we Toscane uit om in Lazio het onbekende Civita di Bagnoregio te bezoeken. Dit dorp is gebouwd op ondergrond die beetje bij beetje wegslijt. Het dorpje ligt daardoor op een, enkel door middel van een brug, te bereiken tufsteenrots en wordt iedere dag kleiner. Hij wordt daardoor ook wel ‘de stervende stad’ genoemd. Een unieke plek om te bezoeken. Daarna rijden we door naar Pitigliano, een dorpje gelegen op een bijna onmogelijke rotspunt en waarvan iedere vierkante centimeter wordt gebruikt. Door het dorpje wandelen is al mooi maar het uitzicht op het dorpje vanaf twee uitzichtpunt is spectaculair! Het dorpje wordt ‘s avonds prachtig verlicht en na dat gefotografeerd te hebben rijden we terug.

Fotografie Bagnoregio Landschapsfotografie

Bagnoregio Stervende Stad Fotoreis Fotografiereis

Pitigliano drone fotoreis fotografie

Pitigliano Fotoreis Toscane Fotografiereis

Dag 6

We gaan ’s ochtends weer op pad om de zonsopkomst boven de heuvels te fotograferen, de rest is nog vrij. ’s avonds wel weer de zonsondergang fotograferen.

Landhuis Toscane Fotoreis Landschapsfotografie

Deelnemers fotografiereis Toscane

Heuvellandschap Toscane tijdens fotoreis Tweemetervijf

Montepulciano zonsondergang fotoreis Toscane

Dag 7

Een bezoek aan de mooiste stad van dit deel van Toscane mag natuurlijk niet ontbreken. Daarom rijden we naar Siena. Met het indrukwekkende Piazza del Campo waarop de paardenrennen plaatsvinden, de schitterende kathedraal en de gezellige winkelstraten eromheen krijgen we hier moeiteloos de tijd besteed.

Siena Stadsfotografie Fotoreis Straatfotografie

Straatfotografie Siena Spelen met Licht fotoreis fotografie

Dag 8

Terugreis naar Nederland.

“Over de fotoreis naar Toscane kan ik alleen maar in superlatieven spreken.”

– Carla –

Lees hier nog veel meer reviews van eerdere deelnemers aan de fotoreizen

Zekerheden bij het boeken van je reis: 

De fotoreizen van Tweemetervijf fotografie worden in samenwerking met Snow Leopard Adventures uitgevoerd. Als reisorganisatie zorgen zij ervoor dat de kwaliteit van de reizen hoog is en uitgevoerd worden met ANVR, SGR en Calamiteitenfonds dekking. Dit geeft jou als deelnemer zekerheid van goede algemene voorwaarden, geen risico bij eventueel faillissement van de reisorganisatie en hulp in het buitenland bij calamiteiten. Onmisbare zekerheden bij het boeken van een reis.

Wellicht ook interessant voor je: