Fotografiereis Rome - Tweemetervijf

Fotografiereis Rome

Waarom deze fotoreis boeken:

Rome is ongetwijfeld de mooiste, meest verrassende en meest sfeervolle hoofdstad van Europa. Met Vaticaanstad en het geloof dat overal merkbaar is, de sfeervolle pleinen en steegjes en de lange geschiedenis die je overal kunt fotograferen is Rome een stad die je als enthousiast fotograaf niet mag overslaan!

CORONA ACTIE: BOEKEN ZONDER AANBETALING

Je kunt nu tijdelijk een fotoreis boeken zonder een aanbetaling te hoeven voldoen. Hierdoor loop je niet het risico later (wederom) met een reisvoucher te blijven zitten. Klik hier voor alle informatie over deze actie. 

Fotografiereis Rome – Italië

Fotografiereis Rome – Italië

Alle wegen leiden naar Rome. En dus ook de wegen van Tweemetervijf fotografie. Jouw weg ook? Rome is een stad die je gerust meerdere keren kunt bezoeken: de geschiedenis van de stad, de fantastische sfeer en unieke bezienswaardigheden zorgen iedere keer weer voor een geweldige ervaring. En daarmee is Rome een perfecte bestemming voor een fotoreis.

Rome is uniek

Door de combinatie van gezelligheid, geschiedenis, de aanwezigheid van Vaticaanstad en de bijna 1000 kerken die de stad heeft is Rome uniek: de sfeer en mogelijkheden van de stad vind je nergens anders. Op locaties als de Sint Pieterskerk en het plein, het Colosseum, het Piazza Navona en het Forum Romanum kun je blijven fotograferen. We nemen dan ook de tijd op deze plekken om te fotograferen. Bij avond ook, de stad wordt door de verlichting nog fotogenieker!

Wat ga je leren?

Tijdens deze fotoreis gaan we 5 dagen intensief aan de slag met diverse soorten van fotografie: we behandelen straatfotografie, we gaan in donkere kerken fotograferen om ook zonder statief in lastige omstandigheden te leren fotograferen en fotograferen op het Piazza Navona met lange sluitertijden om de dynamiek vast te leggen en bij het Colosseum juist om rust in de foto’s te creëren. Afgewisseld met diverse fotobespreekmomenten zodat je uitgebreid feedback krijgt op de door jou gemaakte resultaten ga je zonder twijfel met een enorme hoeveelheid nieuwe technieken en inspiratie weer naar huis.

Voor wie?

De fotografiereis Rome is bedoeld voor iedereen die zijn / haar fotografie wil verbeteren, ongeacht het niveau. Door de kleine groepsgrootte van maximaal 8 deelnemers kan ik iedereen voldoende persoonlijke aandacht geven om je zo verder te helpen.

Waarom mee met Tweemetervijf fotografie op een fotoreis:

De fotoreizen van Tweemetervijf fotografie onderscheiden zich op een aantal punten van andere fotoreizen:

 • De fotoreizen worden georganiseerd en begeleid door Damien. Voordat hij fotograaf werd heeft hij gewerkt in de reiswereld waar hij verantwoordelijk was voor de organisatie en begeleid van vakanties. Die jarenlange ervaring zorg ervoor dat de reizen tot in de puntjes uitgedacht en voorbereid zijn.
 • Tweemetervijf fotografie werkt bij het aanbieden van de reizen samen met reisorganisatie Snow Leopard Adventures in Den Haag. Zij zorgen voor goede financiële garanties als ANVR en SGR garanties voor jou als deelnemer. Meer hierover.
 • Sinds 2016 organiseert Tweemetervijf fotografie fotoreizen, gemiddeld gaan er 4-7 reizen per jaar door. Dit heeft heel veel positieve ervaringen van deelnemers opgeleverd, waarvan er veel al meerdere reizen gemaakt hebben met Damien.

Praktische informatie

 • Van maandag 19 april t/m vrijdag 23 april 2021 (BOEKBAAR)
 • aantal deelnemers is minimaal 4 en maximaal 8.
 • vervoer in Rome is lopend en per openbaar vervoer.
 • overnachting is in comfortabele 1-persoonskamer in een 3-sterren hotel. Uiteraard heb je de beschikking over je eigen badkamer.
 • verzorging is op basis van logies en ontbijt. Lunch, diner en tussendoortjes zijn op eigen kosten. Reken op 150,- voor de hele week.
 • vervoer naar Rome is op eigen gelegenheid. Het programma start op dag 1 om 13.00 en eindigt op dag 5 om 14.00u
 • Er gaan diverse sets LEE filters mee die je als deelnemer kunt gebruiken. Geef ruim van tevoren de diameter van je lens door zodat je zeker gebruik kunt maken van de filters.
 • Exclusief € 20,- reserveringskosten Snow Leopard
 • Kosten:
  2021: € 1095,- per persoon.

Inclusief:

 • Vier overnachtingen in comfortabele 1-persoonskamer in een 3-sterren hotel o.b.v. logies en ontbijt
 • Vervoer in Rome is lopend en per openbaar vervoer
 • Toegangsgelden
 • Begeleiding door Tweemetervijf fotografie
 • ANVR en SGR garanties

Exclusief:

 • Heen- en terugreis
 • Lunches, diners en tussendoortjes
 • Persoonlijke uitgaven
 • Reserveringskosten € 20,- per boeking

Dagprogramma

Dag 1 (Klik op de pijltjes of swipe voor het programma van de andere dagen)

Op de dag ervoor of ‘s ochtends vroeg op de dag zelf kun je naar Rome vliegen en doorreizen naar het hotel, deze is gemakkelijk met het openbaar vervoer te bereiken. Het hotel ligt net buiten het centrum van Rome en iedereen heeft hier een eigen slaap- en badkamer. Om 13.00u start het programma in het hotel met een introductie wat we de komende dagen gaan zien en leren.

Hierna vertrekken we met de metro naar de rivier die Rome in tweeën verdeelt namelijk de Tiber en die talloze mooie bruggen en uitzichten biedt. We fotograferen hier zonsondergang waarna we via de beroemde Engelenburcht naar het pronkstuk van Rome lopen: de Sint Pietersbasiliek. We fotograferen het Sint Pietersplein in het donker en reizen dan terug naar het hotel om daar in de omgeving te gaan dineren.

Sint Pietersbasiliek avondfotografie blauwe uurtje Rome

Engelenburgt Blauwe uurtje avondfotografie fotoreis

Stadsfotografie Rome avondfotografie lange sluitertijd

Sint Pieter nachtfotografie avondfotografie Sint Pietersplein

Dag 2

We starten vandaag vroeg maar met een hele goede reden. We ontbijten in het hotel waarna we de metro pakken om weer naar Vaticaanstad te gaan. Aangekomen bij de Sint Pietersbasiliek kan het snel druk worden en daarom staan we hier direct rond openingstijd. We gaan als eerste de koepel van de Sint Pieter beklimmen. Het eerste gedeelte gaat dat comfortabel per lift waarna je een uniek uitzicht hebt op de prachtig geschilderde binnenzijde van de koepel. Het tweede deel gaat lopend over trappen en kom je uiteindelijk helemaal boven aan de buitenkant van de koepel. Het Sint Pietersplein en heel Rome ligt letterlijk aan je voeten en biedt een waanzinnig uitzicht. Na dit gefotografeerd te hebben dalen we weer af en nemen we ruim de tijd om ook de basiliek te fotograferen.

Na de lunch en een rustmomentje bezoeken we een vrij onopvallende kerk. Het bijzondere echter aan deze kerk is wat er zich onder bevindt: deze kerk is op de ruïnes van eerdere kerken gebouwd. Afdalend in in die lagen kom je uiteindelijk op het niveau van de oudste kerk in Rome. Een heel bijzondere ervaring. Hierna gaan we bij zonsondergang het Colosseum fotograferen en dineren we.

Sint Pietersplein Rome fotografiereis

Sint Pietersplein fotoreis Rome Fotografiereis

Rome Vaticaanstad Fotoreis Fotografiereis

Vaticaanstad Italie Rome fotoreis

Sint Pieter Koepel fotografiereis fotograferen op reis

Vaticaanstad Sint Pieter fotograferen fotoreis

Interieur Sint Pieter fotografiereis Rome

Sint Pieter fotografie fotografiereis Italie

Sint Pietersplein lange sluitertijd slow shutter fotografiereis Rome

Colosseum avondfotografie nachtfotografie fotografiereis Rome fotoreis

Rome avondfotografie Colosseum reflectie nachtfotografie fotoreis

Dag 3

Na het ontbijt in het hotel starten we de dag met een uitgebreide fotobespreking. Zowel van je eigen foto’s als die van de andere deelnemers kun je veel leren en ik geef iedereen op zijn of haar niveau tips en trucs over hoe je fotografie verder te verbeteren. We gaan daarna op pad met de metro om op het gezellige Piazza Del Popolo en in de nabij gelegen tuinen van de Villa Borghese te fotograferen. Een ideale plek om foto’s te maken van ongedwongen Romeinen die genieten van deze prachtige locatie. We gaan daarna naar de bekende Spaanse Trappen om hier aan avondfotografie te doen waarna we terugreizen naar het hotel voor het diner.

Piazza del Popolo Rome reisfotografie

Plein avondfotografie zonsondergang blauwe uurtje fotoreis Rome

Dag 4

Na het ontbijt gaan we direct op pad om weer een bijzondere plek te bezoeken en te fotograferen: het Forum Romanum. Ooit het hart van het Romeinse Rijk en de plek waar het sociale leven zich afspeelde in die hoogtijdagen van de stad Rome. Het is een enorm groot terrein en je krijgt ruimschoots de tijd om hier op je gemak te fotograferen terwijl je je vergaapt aan de opgravingen en kunt uitkijken over dit deel van de stad.

We reizen daarna terug naar het hotel voor de volgende fotobespreking en voor de lunch. Na een rustmomentje gaan we weer op pad om te fotograferen bij één van de mooiste pleinen van de stad namelijk het Piazza Navona. Vlakbij liggen ook het Pantheon en de Trevi fontein en uiteraard gaan we die dus ook fotograferen.

Forum Romanum fotoreis fotografie reisfotografie

Piazza Navona avondfotografie reisfotografie blauwe uurtje plein Rome Italie

Pantheon binnen interieurfotografie fotografiereis Rome

Pantheon avondfotografie reisfotografie fotografiereis Rome

Dag 5

De laatste dag van de fotoreis is helaas alweer aangebroken. We ontbijten voor de laatste keer in het hotel en reizen nog een keer de stad in om een schitterende en fotogenieke basiliek in het centrum van de stad te fotograferen. Hierna gaan we onze bagage ophalen in het hotel en gaan we naar de luchthaven om weer naar huis te gaan. Maar deze unieke dagen in Rome ga je zeker nooit meer vergeten!

Fotografiereis Rome kerk interieur

Kerk Rome architectuurfotografie fotoreis

” Ik heb net mijn derde fotoreis met Damien achter te rug en heb deze reizen steeds als bijzonder aangenaam en leerrijk ervaren. Fotograferen in Rome was een feest. Mogelijkheden zijn er in overvloed (historische gebouwen, interieurs, straattaferelen, mensen, …).  Aanrader dus !”

– Geert –

Lees hier nog veel meer reviews van eerdere deelnemers aan de fotoreizen

Zekerheden bij het boeken van je reis: 

De fotoreizen van Tweemetervijf fotografie worden in samenwerking met Snow Leopard Adventures uitgevoerd. Als reisorganisatie zorgen zij ervoor dat de kwaliteit van de reizen hoog is en uitgevoerd worden met ANVR, SGR en Calamiteitenfonds dekking. Dit geeft jou als deelnemer zekerheid van goede algemene voorwaarden, geen risico bij eventueel faillissement van de reisorganisatie en hulp in het buitenland bij calamiteiten. Onmisbare zekerheden bij het boeken van een reis.

Wellicht ook interessant voor je: