Fotografiereis Rome

Waarom deze fotoreis boeken:

Rome is ongetwijfeld de mooiste, meest verrassende en meest sfeervolle hoofdstad van Europa. Met Vaticaanstad en het geloof dat overal merkbaar is, de sfeervolle pleinen en steegjes en de lange geschiedenis die je overal kunt fotograferen is Rome een stad die je als enthousiast fotograaf niet mag overslaan!

Fotografiereis Rome – Italië

Fotografiereis Rome – Italië

Alle wegen leiden naar Rome. En dus ook de wegen van Tweemetervijf fotografie. Jouw weg ook? Rome is een stad die je gerust meerdere keren kunt bezoeken: de geschiedenis van de stad, de fantastische sfeer en unieke bezienswaardigheden zorgen iedere keer weer voor een geweldige ervaring. En daarmee is Rome een perfecte bestemming voor een fotoreis.

Rome is uniek

Door de combinatie van gezelligheid, geschiedenis, de aanwezigheid van Vaticaanstad en de bijna 1000 kerken die de stad heeft is Rome uniek: de sfeer en mogelijkheden van de stad vind je nergens anders. Op locaties als de Sint Pieterskerk en het plein, het Colosseum, het Piazza Navona en het Forum Romanum kun je blijven fotograferen. We nemen dan ook de tijd op deze plekken om te fotograferen. Bij avond ook, de stad wordt door de verlichting nog fotogenieker!

Wat ga je leren?

Tijdens deze fotoreis gaan we 5 dagen intensief aan de slag met diverse soorten van fotografie: we behandelen straatfotografie, we gaan in donkere kerken fotograferen om ook zonder statief in lastige omstandigheden te leren fotograferen en fotograferen op het Piazza Navona met lange sluitertijden om de dynamiek vast te leggen en bij het Colosseum juist om rust in de foto’s te creëren. Afgewisseld met diverse fotobespreekmomenten zodat je uitgebreid feedback krijgt op de door jou gemaakte resultaten ga je zonder twijfel met een enorme hoeveelheid nieuwe technieken en inspiratie weer naar huis.

Voor wie?

De fotografiereis Rome is bedoeld voor iedereen die zijn / haar fotografie wil verbeteren, ongeacht het niveau. Door de kleine groepsgrootte van maximaal 8 deelnemers kan ik iedereen voldoende persoonlijke aandacht geven om je zo verder te helpen.

Waarom mee met Tweemetervijf fotografie op een fotoreis:

De fotoreizen van Tweemetervijf fotografie onderscheiden zich op een aantal punten van andere fotoreizen:

 • De fotoreizen worden georganiseerd en begeleid door Damien. Voordat hij fotograaf werd heeft hij gewerkt in de reiswereld waar hij verantwoordelijk was voor de organisatie en begeleid van vakanties. Die jarenlange ervaring zorg ervoor dat de reizen tot in de puntjes uitgedacht en voorbereid zijn.
 • Tweemetervijf fotografie werkt bij het aanbieden van de reizen samen met reisorganisatie Snow Leopard Adventures in Den Haag. Zij zorgen voor goede financiële garanties als ANVR en SGR garanties voor jou als deelnemer. Meer hierover.
 • Sinds 2016 organiseert Tweemetervijf fotografie fotoreizen, gemiddeld gaan er 4-7 reizen per jaar door. Dit heeft heel veel positieve ervaringen van deelnemers opgeleverd, waarvan er veel al meerdere reizen gemaakt hebben met Damien.

Praktische informatie

 • Van maandag 28 september t/m vrijdag 2 oktober (BOEKBAAR, reeds meerdere boekingen)
 • aantal deelnemers is minimaal 4 en maximaal 8.
 • vervoer in Rome is lopend en per openbaar vervoer.
 • overnachting is in comfortabele 1-persoonskamer in een 3-sterren hotel. Uiteraard heb je de beschikking over je eigen badkamer.
 • verzorging is op basis van logies en ontbijt. Lunch, diner en tussendoortjes zijn op eigen kosten. Reken op 150,- voor de hele week.
 • vervoer naar Rome is op eigen gelegenheid. Het programma start op dag 1 om 13.00 en eindigt op dag 5 om 14.00u
 • Er gaan diverse sets LEE filters mee die je als deelnemer kunt gebruiken. Geef ruim van tevoren de diameter van je lens door zodat je zeker gebruik kunt maken van de filters.
 • Exclusief € 20,- reserveringskosten Snow Leopard
 • Kosten: € 995,- per persoon.

Inclusief:

 • Vier overnachtingen in comfortabele 1-persoonskamer in een 3-sterren hotel o.b.v. logies en ontbijt
 • Vervoer in Rome is lopend en per openbaar vervoer
 • Toegangsgelden
 • Begeleiding door Tweemetervijf fotografie
 • ANVR en SGR garanties

Exclusief:

 • Heen- en terugreis
 • Lunches, diners en tussendoortjes
 • Persoonlijke uitgaven
 • Reserveringskosten € 20,- per boeking

Dagprogramma

Dag 1 (Klik op de pijltjes of swipe voor het programma van de andere dagen)

Heenreis naar Rome waar het programma om 13.00u in het hotel start met een introductie. We gaan ‘s avonds fotograferen bij de rivier de Tiber met uitzicht op de Sint Pietersbasiliek en de Engelenburcht.

Sint Pietersbasiliek avondfotografie blauwe uurtje Rome

Engelenburgt Blauwe uurtje avondfotografie fotoreis

Stadsfotografie Rome avondfotografie lange sluitertijd

Sint Pieter nachtfotografie avondfotografie Sint Pietersplein

Dag 2

Vroeg opstaan zodat we als eerste de koepel van de Sint Pietersbasiliek kunnen beklimmen. Halverwege de klim hebben we ook de mogelijkheid om aan de binnenkant van de koepel te fotograferen zodat we al een mooi beeld krijgen van het unieke interieur van deze kerk. Het uitzicht van bovenop de koepel is minstens net zo indrukwekkend met uitzicht over de tuinen van Vaticaanstad en natuurlijk de stad Rome. We dalen daarna af om uitgebreid in de Sint Pieter te fotograferen. In de namiddag bezoeken we één van de oudste kerken van Rome en fotograferen we bij zonsondergang het Colosseum.

Sint Pietersplein Rome fotografiereis

Sint Pietersplein fotoreis Rome Fotografiereis

Rome Vaticaanstad Fotoreis Fotografiereis

Vaticaanstad Italie Rome fotoreis

Sint Pieter Koepel fotografiereis fotograferen op reis

Vaticaanstad Sint Pieter fotograferen fotoreis

Interieur Sint Pieter fotografiereis Rome

Sint Pieter fotografie fotografiereis Italie

Sint Pietersplein lange sluitertijd slow shutter fotografiereis Rome

Colosseum avondfotografie nachtfotografie fotografiereis Rome fotoreis

Rome avondfotografie Colosseum reflectie nachtfotografie fotoreis

Dag 3

We beginnen de dag met een fotobespreking zodat je van je eigen EN elkaars foto’s kunt leren en tips krijgt voor de komende dagen. We gaan daarna naar het gezellige Piazza Del Popolo en de tuinen van de Villa Borghese. In de avond fotograferen we bij de gezellige Spaanse Trappen.

Piazza del Popolo Rome reisfotografie

Plein avondfotografie zonsondergang blauwe uurtje fotoreis Rome

Dag 4

We vertrekken op tijd naar het Forum Romanum, de plek die het hart van Rome was tijdens de hoogtijdagen van het Romeinse Rijk. We vergapen ons aan de opgravingen hier en kijken uit over dit deel van Rome. We reizen terug voor een fotobespreking in het hostel en gaan in de avond fotograferen bij het Piazza Navona, het Pantheon en de Trevi fontein.

Forum Romanum fotoreis fotografie reisfotografie

Piazza Navona avondfotografie reisfotografie blauwe uurtje plein Rome Italie

Pantheon binnen interieurfotografie fotografiereis Rome

Pantheon avondfotografie reisfotografie fotografiereis Rome

Dag 5

We bezoeken vanochtend nog een schitterende basiliek in het centrum van Rome, in de middag eindigt het programma en verlaten we Rome om weer terug te keren naar huis.

Fotografiereis Rome kerk interieur

Kerk Rome architectuurfotografie fotoreis

” Ik heb net mijn derde fotoreis met Damien achter te rug en heb deze reizen steeds als bijzonder aangenaam en leerrijk ervaren. Fotograferen in Rome was een feest. Mogelijkheden zijn er in overvloed (historische gebouwen, interieurs, straattaferelen, mensen, …).  Aanrader dus !”

– Geert –

Lees hier nog veel meer reviews van eerdere deelnemers aan de fotoreizen

Zekerheden bij het boeken van je reis: 

De fotoreizen van Tweemetervijf fotografie worden in samenwerking met Snow Leopard Adventures uitgevoerd. Als reisorganisatie zorgen zij ervoor dat de kwaliteit van de reizen hoog is en uitgevoerd worden met ANVR, SGR en Calamiteitenfonds dekking. Dit geeft jou als deelnemer zekerheid van goede algemene voorwaarden, geen risico bij eventueel faillissement van de reisorganisatie en hulp in het buitenland bij calamiteiten. Onmisbare zekerheden bij het boeken van een reis.

Wellicht ook interessant voor je: