Fotografiereis Parijs - Tweemetervijf fotografie

Fotografiereis Parijs

Waarom deze fotoreis boeken:

Parijs is dynamisch, sfeervol en zeer fotogeniek en ligt toch slechts een paar uur reizen met de trein. Parijs leent zich ook perfect om nieuwe technieken te leren en toe te passen om jouw reisverhaal completer te maken. Je leert tijdens deze fotografiereis Parijs op een nieuwe manier kennen!

CORONA ACTIE: BOEKEN ZONDER AANBETALING

Je kunt nu tijdelijk een fotoreis boeken zonder een aanbetaling te hoeven voldoen. Hierdoor loop je niet het risico later (wederom) met een reisvoucher te blijven zitten. Klik hier voor alle informatie over deze actie. 

Fotografiereis Parijs – Frankrijk

Fotografiereis Parijs: de stad Parijs is bekend van de liefde en vooral van het licht. De stad wordt namelijk prachtig verlicht en is daardoor 24 uur per dag een onuitputtelijke bron van fotografische mogelijkheden!

En daarom organiseert Tweemetervijf fotografie een fotografiereis naar Parijs. Niet om er persé 24 uur aan één stuk te fotograferen maar we zullen wel van ‘s ochtends vroeg tot ‘s avonds laat aan het fotograferen zijn. Gebruik makende van de mooiste momenten om de sfeer, de prachtige gebouwen en de fotogenieke bewoners van deze stad te fotograferen.

Vele vormen van fotografie
Vanuit een praktische en comfortabele overnachtingsplek in deze stad gaan we tijdens de fotografiereis Parijs op pad om je naar de mooiste plekken van deze stad te leiden. We gaan met diverse vormen van fotografie aan de slag waarbij de nadruk lag liggen op stadsfotografie, straatfotografie en natuurlijk avond- en nachtfotografie. Ik begeleid je bij het fotograferen zodat je met de mooist mogelijke foto’s thuiskomt. Maar ik geef je ook handvaten om er meer van te maken dan alleen losse foto’s; door het maken van een compleet beeldverhaal van je reis komt er samenhang in je foto’s en kun je beter een boodschap richting de kijker van je foto’s overbrengen. Er wordt daarom ook uitgebreid de tijd genomen om jullie resultaten te bespreken.

Voor wie?
De fotografiereis Parijs is bedoeld voor iedereen die zijn / haar fotografie wil verbeteren, ongeacht het niveau. Door de kleine groepsgrootte (maximaal 8 deelnemers) kan ik iedereen voldoende persoonlijke aandacht geven om je zo verder te helpen.
Tussendoor is er ook tijd om even te genieten en bij te komen van alle ervaringen. We genieten uiteraard ook van de Franse keuken.

Waarom mee met Tweemetervijf fotografie op een fotoreis:

De fotoreizen van Tweemetervijf fotografie onderscheiden zich op een aantal punten van andere fotoreizen:

 • De fotoreizen worden georganiseerd en begeleid door Damien. Voordat hij fotograaf werd heeft hij gewerkt in de reiswereld waar hij verantwoordelijk was voor de organisatie en begeleid van vakanties. Die jarenlange ervaring zorg ervoor dat de reizen tot in de puntjes uitgedacht en voorbereid zijn.
 • Tweemetervijf fotografie werkt bij het aanbieden van de reizen samen met reisorganisatie Snow Leopard Adventures in Den Haag. Zij zorgen voor goede financiële garanties als ANVR en SGR garanties voor jou als deelnemer. Meer hierover.
 • Sinds 2016 organiseert Tweemetervijf fotografie fotoreizen, gemiddeld gaan er 4-7 reizen per jaar door. Dit heeft heel veel positieve ervaringen van deelnemers opgeleverd, waarvan er veel al meerdere reizen gemaakt hebben met Damien.

Praktische informatie

 • Van vrijdag 23 t/m maandag 26 oktober 2020 (NIET MEER BOEKBAAR)
 • aantal deelnemers: minimaal 5, maximaal 8.
 • vervoer in Parijs is lopend en per openbaar vervoer.
 • overnachting is in een hotel in een 1-persoonskamer met eigen badkamer.
 • verzorging is op basis van logies en ontbijt. Lunch, diner en tussendoortjes zijn op eigen kosten.
 • vervoer naar Parijs is op eigen gelegenheid. Het programma start op dag 1 om 13.00 en eindigt op dag 4 om 14.00u
 • Exclusief € 20,- reserveringskosten Snow Leopard
 • Kosten: € 795,- per persoon.

Inclusief:

 • Drie overnachtingen in comfortabele 1-persoonskamer met eigen badkamer in hotel o.b.v. logies en ontbijt
 • Vervoer in Parijs is lopend en per openbaar vervoer
 • Toegangsgelden
 • Begeleiding door Tweemetervijf fotografie
 • ANVR en SGR garanties

Exclusief:

 • Heen- en terugreis
 • Lunches, diners en tussendoortjes
 • Persoonlijke uitgaven
 • Reserveringskosten € 20,- per boeking

Dagprogramma

Dag 1 (Klik op de pijltjes of swipe voor het programma van de andere dagen)

In de ochtend heenreis naar Parijs. Ik raad hiervoor de Thalys aan. Om 13.00u starten we het programma van de fotografiereis Parijs met een lunch en een korte presentatie over de onderwerpen waar we tijdens deze fotoreis mee aan de slag gaan. Daarna gaan we de stad in om in de Jardin du Luxembourg te fotograferen. We reizen daarna naar een plek vanwaar we een fantastisch uitzicht over de stad hebben en waar we de zonsondergang gaan fotograferen. Uitkijkend over de stad, de vele kerken, de Seine en natuurlijk de Eiffeltoren is dit een plek die je niet snel zult vergeten.

Jardin du Luxembourg fotoreis straatfotografie

Fotoreis Straatfotografie Beeldverhaal Parijs

Uitzicht Parijs Eiffeltoren Stadsfotografie Avondfotografie

Dag 2

Na een vroeg ontbijt gaan we op pad om een bezoek te brengen aan de Sainte-Chapelle kerk. Dit is nieuw in het programma van 2020 en is in de plaats gekomen van de Notre Dame. We gaan aan de slag met het fotograferen in donkere omstandigheden zonder statief, hoe kun je toch met scherpe en sfeervolle foto’s buitenkomen? Na dit bezoek pakken we de metro naar de kunstenaarswijk van Parijs genaamd Montmartre. De nauwe straatjes vol met toeristen en kunstenaars die hier hun werk maken en vertonen bieden genoeg mogelijkheden voor straatfotografie. Als vanzelf kom je dan uit bij de Sacre-Coeur, de kerk vanwaar we een prachtig uitzicht over de stad hebben. Na een rustmomentje in het hotel gaan we weer op pad. De dag sluiten we namelijk af bij de Arc de Triomphe en hier in de omgeving dineren we. Hierna gaan we nog naar het Louvre om in het donker deze bijzondere plek te fotograferen.

Kerk fotografie Parijs spelen met licht

Parijs Sacre Coeur Montmartre

Arc de Triomph Parijs avondfotografie

Parijs avondfotografie fotograferen op reis Arc Triomph

Louvre Parijs nachtfotografie fotografiereis

Fotoreis Fotocursus leren fotograferen avondfotografie

Avondfotografie Parijs Stadsfotografie nachtfotografie

Louvre Avondfotografie Parijs fotocursus

Dag 3

Na het ontbijt gaan we met de metro naar een totaal ander deel van Parijs: La Défense. Deze moderne zakenwijk van Parijs biedt weer geheel andere fotomogelijkheden en is een leuk contrast met het ‘oude’ Parijs. We genieten van het uitzicht vanaf de Grand Arche en de moderne architectuur in de omgeving. We reizen terug naar het hotel voor een rustmomentje. In de namiddag is het dan toch tijd voor die locatie waar iedereen komt bij een bezoek aan Parijs: de Eiffeltoren. Je kunt op eigen gelegenheid de Eiffeltoren op of gaat mee langs een aantal mooie plekken in de directe omgeving vanwaar je de Eiffeltoren mooi kan fotograferen. Tot na zonsondergang blijven we hier fotograferen waarna we voor de laatste keer dineren in Parijs.

Grand Arc La Defense fotoreis Parijs

La Defense fotografie fotograferen

Fotoreis Parijs fotografiereis Frankrijk

Metro straatfotografie Parijs fotografiereis fotoreis

Eiffeltoren Parijs fotoreis avondfotografie straatfotografie

Fotografiereis lange sluitertijden panorama Eiffeltoren Parijs

Dag 4

Na het ontbijt is het tijd om serieus te kijken naar de gemaakte resultaten: in een gezamenlijke sessie bespreek ik jullie gemaakte foto’s en geef ik tips en trucs over de compositie en gebruikte technieken. Ook kijk ik naar het verhaal dat je probeert te vertellen met je foto’s. Afhankelijk van de tijd bezoeken we nog een laatste fotolocatie in het centrum van de stad. Even later eindigt het programma van de fotografiereis Parijs en reizen we met de metro en de Thalys terug naar Nederland.

Notre Dame fotografie Parijs fotoreis

Fotoreis Parijs Louvre Fotografiereis Frankrijk

“Damien neemt je mee naar de mooiste, soms onverwachte, plekken in Parijs en zorgt dat je daar op het juiste moment staat. En als je vragen hebt kun je gelijk bij hem terecht. Ik heb genoten van deze reis en geleerd om nog beter te leren kijken en eens andere invalshoeken en standpunten te kiezen.”

– Rob –

Lees hier nog veel meer reviews van eerdere deelnemers aan de fotoreizen

Zekerheden bij het boeken van je reis: 

De fotoreizen van Tweemetervijf fotografie worden in samenwerking met Snow Leopard Adventures uitgevoerd. Als reisorganisatie zorgen zij ervoor dat de kwaliteit van de reizen hoog is en uitgevoerd worden met ANVR, SGR en Calamiteitenfonds dekking. Dit geeft jou als deelnemer zekerheid van goede algemene voorwaarden, geen risico bij eventueel faillissement van de reisorganisatie en hulp in het buitenland bij calamiteiten. Onmisbare zekerheden bij het boeken van een reis.

Wellicht ook interessant voor je: