Fotografiereis Opaalkust – Noord Frankrijk

Op ruim 3 uur rijden vanaf Utrecht ligt een onbekend stukje Frankrijk. Het herbergt de meest afwisselende kuststrook die je je maar kunt bedenken met ontelbare plekjes om mooie foto’s te maken. Rotsen, kliffen, zandstranden, een fort, half weggezonken bunkers, waterstroompjes en een getijdeverschil van 6 meter. Je komt dus gegarandeerd met spectaculaire foto’s thuis!

Opaalkust?

Misschien zegt de naam je niets. De Opaalkust die wij bezoeken ligt tussen Calais en Bourgogne-Sur-Mer ingesloten en omvat klifrotsen, idyllisch gelegen en Engels aandoende dorpjes en vele typen stranden. De geschiedenis speelt nog steeds een grote rol in het landschap met overal de resten van de Atlantikwall, de verdedigingslinie die Nazi-Duitsland bouwde.

Seascapes en lange sluitertijden

We gaan tijdens deze 5-daagse fotoreis Opaalkust ons vrijwel helemaal focussen op het maken van indrukwekkende foto’s van de kust en de zee, oftewel seascapes. Uiteraard gaan we in de ochtenden en avonden op pad om te fotograferen, aan de kust fotograferen garandeert een vrijwel continue veranderd licht en we zorgen dat we daar klaar voor staan. Uitgebreid sta ik stil bij het werken met grijs en grijsverloopfilters, de voordelen van een polarisatiefilter en hoe je al deze filters kunt inzetten om met dromerige en spectaculaire foto’s thuis te komen.

Het fotograferen met lange sluitertijden is een belangrijk onderdeel tijdens deze fotografiereis omdat het extra dynamiek kan geven aan je foto’s. Verder zijn fotobesprekingen een leerzaam onderdeel van het programma en krijg je tips over hoe je foto’s om te zetten naar zwart-wit, iets dat je foto’s extra kracht kan geven.

Voor wie

De fotoreis Opaalkust is bedoeld voor iedereen die zijn / haar fotografie wil verbeteren, ongeacht het niveau. Door de kleine groepsgrootte (maximaal 8 deelnemers) kan ik iedereen voldoende persoonlijke aandacht geven om je zo verder te helpen.

Waarom mee met Tweemetervijf fotografie op een fotoreis:

– Damien geeft al jaren intensieve fotografie workshops  gericht op natuur,- landschaps- en nachtfotografie.
– Door de kleine groepsgrootte veel individuele aandacht, tips op jouw niveau.
– Damien heeft een achtergrond in de reiswereld, daardoor veel ervaring met het organiseren van reizen.

 • Woensdag 18 maart t/m zondag 22 maart 2020 (VOL, wachtlijst mogelijk).
 • aantal deelnemers: minimaal 4, maximaal 8.
 • heen- en terugreis en het vervoer ter plekke zijn met een personenbus. Alle fotolocaties zijn gemakkelijk te bereiken. Opstapplaatsen zijn Utrecht en Breda (of in overleg).
 • overnachting is in comfortabele 1-persoonskamer met eigen badkamer in een hotel in Boulogne-Sur-Mer. Een schoon en praktisch hotel dat als uitvalsbasis dient tijdens onze reis.
 • verzorging is op basis van logies en ontbijt. Lunch, diner en tussendoortjes zijn op eigen kosten en worden uit een pot betaald.
 • Er gaan diverse sets LEE filters mee die je als deelnemer kunt gebruiken. Geef ruim van tevoren de diameter van je lens door zodat je zeker gebruik kunt maken van de filters.
 • Exclusief € 20,- reserveringskosten Snow Leopard
 • Kosten: € 975,- per persoon.

Uniek aan deze reis:

 • Fotograferen aan één van de meest afwisselende kustregio die er is

 • Inclusief 1-persoonskamer en eigen badkamer

 • Inclusief vervoer vanuit Nederland

 • Garanties van ANVR en SGR

Zekerheden bij het boeken van je reis: 

De fotoreizen van Tweemetervijf fotografie worden in samenwerking met Snow Leopard Adventures uitgevoerd. Als reisorganisatie zorgen zij ervoor dat de kwaliteit van de reizen hoog is en uitgevoerd worden met ANVR, SGR en Calamiteitenfonds dekking. Dit geeft jou als deelnemer zekerheid van goede algemene voorwaarden, geen risico bij eventueel faillissement van de reisorganisatie en hulp in het buitenland bij calamiteiten. Onmisbare zekerheden bij het boeken van een reis.

je reisbegeleider: Damien Franscoise

Damien Franscoise Tweemetervijf fotografie