Fotografiereis Opaalkust

Waarom deze fotoreis boeken:

Op slechts 3 uur rijden vanaf Utrecht vind je hier een enorm ruig, afwisselend en fotogeniek kustgebied dat zich perfect leent voor het leren fotograferen met lange sluitertijden, filters en het maken van de perfecte seascapes.

Fotografiereis Opaalkust – Noord-Frankrijk

Fotografiereis Opaalkust – Noord Frankrijk

Op ruim 3 uur rijden vanaf Utrecht ligt een onbekend stukje Frankrijk. Het herbergt de meest afwisselende kuststrook die je je maar kunt bedenken met ontelbare plekjes om mooie foto’s te maken. Rotsen, kliffen, zandstranden, een fort, half weggezonken bunkers, waterstroompjes en een getijdeverschil van 6 meter. Je komt dus gegarandeerd met spectaculaire foto’s thuis!

Opaalkust?

Misschien zegt de naam je niets. De Opaalkust die wij bezoeken ligt tussen Calais en Bourgogne-Sur-Mer ingesloten en omvat klifrotsen, idyllisch gelegen en Engels aandoende dorpjes en vele typen stranden. De geschiedenis speelt nog steeds een grote rol in het landschap met overal de resten van de Atlantikwall, de verdedigingslinie die Nazi-Duitsland bouwde.

Seascapes en lange sluitertijden

We gaan tijdens deze 5-daagse fotografiereis Opaalkust ons vrijwel helemaal focussen op het maken van indrukwekkende foto’s van de kust en de zee, oftewel seascapes. Uiteraard gaan we in de ochtenden en avonden op pad om te fotograferen, aan de kust fotograferen garandeert een vrijwel continue veranderd licht en we zorgen dat we daar klaar voor staan. Uitgebreid sta ik stil bij het werken met grijs- en grijsverloopfilters, de voordelen van een polarisatiefilter en hoe je al deze filters kunt inzetten om met dromerige en spectaculaire foto’s thuis te komen.

Het fotograferen met lange sluitertijden is een belangrijk onderdeel tijdens de fotografiereis Opaalkust omdat het extra dynamiek kan geven aan je foto’s. Verder zijn fotobesprekingen een leerzaam onderdeel van het programma en krijg je tips over hoe je foto’s om te zetten naar zwart-wit, iets dat je foto’s extra kracht kan geven.

Voor wie

De fotografiereis Opaalkust is bedoeld voor iedereen die zijn / haar fotografie wil verbeteren, ongeacht het niveau. Door de kleine groepsgrootte (maximaal 8 deelnemers) kan ik iedereen voldoende persoonlijke aandacht geven om je zo verder te helpen.

Waarom mee met Tweemetervijf fotografie op een fotoreis:

De fotoreizen van Tweemetervijf fotografie onderscheiden zich op een aantal punten van andere fotoreizen:

 • De fotoreizen worden georganiseerd en begeleid door Damien. Voordat hij fotograaf werd heeft hij gewerkt in de reiswereld waar hij verantwoordelijk was voor de organisatie en begeleid van vakanties. Die jarenlange ervaring zorg ervoor dat de reizen tot in de puntjes uitgedacht en voorbereid zijn.
 • Tweemetervijf fotografie werkt bij het aanbieden van de reizen samen met reisorganisatie Snow Leopard Adventures in Den Haag. Zij zorgen voor goede financiële garanties als ANVR en SGR garanties voor jou als deelnemer. Meer hierover.
 • Sinds 2016 organiseert Tweemetervijf fotografie fotoreizen, gemiddeld gaan er 4-7 reizen per jaar door. Dit heeft heel veel positieve ervaringen van deelnemers opgeleverd, waarvan er veel al meerdere reizen gemaakt hebben met Damien.

Praktische informatie

 • Zaterdag 29 augustus t/m woensdag 2 september 2020 (GARANT VERTREK, 1 PLEK BESCHIKBAAR).
 • aantal deelnemers: minimaal 4, maximaal 8.
 • heen- en terugreis en het vervoer ter plekke zijn met een personenbus. Alle fotolocaties zijn gemakkelijk te bereiken. Opstapplaatsen zijn Utrecht en Breda (of in overleg).
 • overnachting is in comfortabele 1-persoonskamer met eigen badkamer in een hotel in Boulogne-Sur-Mer. Een schoon en praktisch hotel dat als uitvalsbasis dient tijdens onze reis.
 • verzorging is op basis van logies en ontbijt. Lunch, diner en tussendoortjes zijn op eigen kosten en worden uit een pot betaald.
 • Er gaan diverse sets LEE filters mee die je als deelnemer kunt gebruiken. Geef ruim van tevoren de diameter van je lens door zodat je zeker gebruik kunt maken van de filters.
 • Exclusief € 20,- reserveringskosten Snow Leopard
 • Kosten: € 975,- per persoon.

Inclusief:

 • Vier overnachtingen in comfortabele 1-persoonskamer in een hotel o.b.v. logies en ontbijt
 • Heen- en terugreis in personenbus (opstapplaatsen Utrecht en Breda)
 • Lokaal vervoer
 • Toegangsgelden
 • Begeleiding door Tweemetervijf fotografie
 • ANVR en SGR garanties

Exclusief:

 • Lunches, diners en tussendoortjes
 • Persoonlijke uitgaven
 • Reserveringskosten € 20,- per boeking
 • Evt. bijdrage Calamiteitenfonds 2,50 per boeking

Dagprogramma

Dag 1 (Klik op de pijltjes of swipe voor het programma van de andere dagen)

Heenreis vanuit Nederland (opstapplaatsen Utrecht en Breda) naar Boulogne-Sur-Mer. Net na de middag aankomst en inchecken in het hotel. Daarna een lezing over het gebruik van de diverse filters waarna we op pad gaan voor de sessie avondfotografie in het noordelijker gelegen Wissant.

Landschapsfotografie avondfotografie Opaalkust fotografiereis

Lange sluitertijden fotografie fotoreis Frankrijk

Avondfotografie Frankrijk fotoreis fotografiereis Opaalkust

Dag 2

We rijden vroeg weg zodat we zonsopkomst kunnen fotograferen bij Cap Gris-Nez, één van de plekken die mooi is om in de ochtend te fotograferen. Na de ochtendsessie rijden we terug naar het hotel voor het ontbijt en gaan we een eerste fotobespreking doen. In de namiddag rijden we naar het nabij gelegen Ambleteuse om daar op het strand en bij het fort Mahon, dat schitterend op het strand is gelegen. We fotograferen hier zonsondergang, dineren en rijden terug naar het hotel.

Fotoreis Opaalkust Landschapsfotografie reisfotografie

Opaalkust Noord-Frankrijk Kust Zee fotografiereis

Fotografiereis Frankrijk Opaalkust kustlandschappen fotograferen

Avondfotografie zonsondergang Opaalkust Frankrijk

Nachtfotografie fotoreis Opaalkust Frankrijk

Nachtfotografie Opaalkust fotografiereis Frankrijk

Dag 3

Het is maar een klein stukje rijden vanochtend naar het strand van Wimereux om daar bij zonsopkomst te fotograferen. We ontbijten en behandelen de mogelijkheden van een foto naar zwart-wit omzetten. We rijden daarna naar een museum in een bunker van de tweede wereldoorlog, interessant om te zien hoe dit gebied een rol speelde tijdens de oorlog. Daarna rijden we door naar Cap Blanc-Nez om tijdens de namiddag en avond hier te fotograferen. We rijden terug voor het diner.

Fotoreis Opaalkust Frankrijk Kust Zee

Fotoreis Frankrijk Opaalkust

Bunker Opaalkust Frankrijk fotoreis

Fotoreis Opaalkust Frankrijk Bunker Atlantikwall

Fotoreis Frankrijk

Fotografiereis Opaalkust Frankrijk lange sluitertijden

Dag 4

We beginnen de dag wat rustiger met eerst het ontbijt en daarna een fotobespreking. We rijden daarna naar het dorp Audresselles om daar bij de boulevard en net buiten het dorp in de middag en avond te fotograferen. Het dorp ligt zeer fotogeniek op een uitstekende punt waardoor dit een waardige afsluiter wordt qua avondfotografie.

Opaalkust landschapsfotografie

Fotograferen fotografiereis Opaalkust Frankrijk

Zwart-wit fotografie fotoreis Opaalkust

Dag 5

We gaan ook deze ochtend nog naar een favoriete plek terug om de ochtend te fotograferen en na het ontbijt en uitchecken gaan we aan het begin van de middag aan de terugreis naar Nederland beginnen.

Fotoreis Opaalkust seascapes zeelandschappen

Lange sluitertijden fotogreis Opaalkust werken met filters

Het programma is onder voorbehoud van getijden en weersomstandigheden. 

” Naast al je kennis, kunde en geduld 🙂 is vooral de persoon Damien waar ik veel bewondering voor heb gekregen. Je enthousiasme werkte erg aanstekelijk, en ondanks het zware programma (fotoreis Toscane) zou ik geen minuut hebben willen missen. Ik kijk dan ook op een geweldig mooie, leerzame maar boven al gezellige tijd terug die ik niet had willen missen.”

– Christa –

Lees hier nog veel meer reviews van eerdere deelnemers aan de fotoreizen

Zekerheden bij het boeken van je reis: 

De fotoreizen van Tweemetervijf fotografie worden in samenwerking met Snow Leopard Adventures uitgevoerd. Als reisorganisatie zorgen zij ervoor dat de kwaliteit van de reizen hoog is en uitgevoerd worden met ANVR, SGR en Calamiteitenfonds dekking. Dit geeft jou als deelnemer zekerheid van goede algemene voorwaarden, geen risico bij eventueel faillissement van de reisorganisatie en hulp in het buitenland bij calamiteiten. Onmisbare zekerheden bij het boeken van een reis.

Wellicht ook interessant voor je: