Fotografiereis Opaalkust - Tweemetervijf

Fotografiereis Opaalkust

Waarom deze fotoreis boeken:

Op slechts 3 uur rijden vanaf Utrecht vind je hier een enorm ruig, afwisselend en fotogeniek kustgebied dat zich perfect leent voor het leren fotograferen met lange sluitertijden, filters en het maken van de perfecte seascapes.

CORONA ACTIE: BOEKEN ZONDER AANBETALING

Je kunt nu tijdelijk een fotoreis boeken zonder een aanbetaling te hoeven voldoen. Hierdoor loop je niet het risico later (wederom) met een reisvoucher te blijven zitten. Klik hier voor alle informatie over deze actie. 

Fotografiereis Opaalkust – Noord-Frankrijk

Fotografiereis Opaalkust – Noord Frankrijk

Op 3 uur rijden van Nederland ligt een onbekend stukje Frankrijk. Het herbergt de meest afwisselende kuststrook die je je maar kunt bedenken met ontelbare plekjes om mooie foto’s te maken. Rotsen, kliffen, zandstranden, een fort, half weggezonken bunkers, waterstroompjes en een getijdeverschil van 6 meter. Je komt dus gegarandeerd met spectaculaire foto’s thuis!

Opaalkust?

Misschien zegt de naam je niets. De Opaalkust die wij bezoeken ligt tussen Calais en Boulogne-Sur-Mer ingesloten en omvat klifrotsen, idyllisch gelegen en Engels aandoende dorpjes en vele typen stranden. De geschiedenis speelt nog steeds een grote rol in het landschap met overal de resten van de Atlantikwall, de verdedigingslinie die Nazi-Duitsland bouwde.

Seascapes en lange sluitertijden

We gaan tijdens deze 5-daagse fotografiereis Opaalkust ons vrijwel helemaal focussen op het maken van indrukwekkende foto’s van de kust en de zee, oftewel seascapes. Uiteraard gaan we in de ochtenden en avonden op pad om te fotograferen, aan de kust fotograferen garandeert een vrijwel continue veranderd licht en we zorgen dat we daar klaar voor staan. Uitgebreid sta ik stil bij het werken met grijs- en grijsverloopfilters, de voordelen van een polarisatiefilter en hoe je al deze filters kunt inzetten om met dromerige en spectaculaire foto’s thuis te komen.

Het fotograferen met lange sluitertijden is een belangrijk onderdeel tijdens de fotografiereis Opaalkust omdat het extra dynamiek kan geven aan je foto’s. Verder zijn fotobesprekingen een leerzaam onderdeel van het programma en krijg je tips over hoe je foto’s om te zetten naar zwart-wit, iets dat je foto’s extra kracht kan geven.

Voor wie

De fotografiereis Opaalkust is bedoeld voor iedereen die zijn / haar fotografie wil verbeteren, ongeacht het niveau. Door de kleine groepsgrootte (maximaal 8 deelnemers) kan ik iedereen voldoende persoonlijke aandacht geven om je zo verder te helpen.

Waarom mee met Tweemetervijf fotografie op een fotoreis:

De fotoreizen van Tweemetervijf fotografie onderscheiden zich op een aantal punten van andere fotoreizen:

 • De fotoreizen worden georganiseerd en begeleid door Damien. Voordat hij fotograaf werd heeft hij gewerkt in de reiswereld waar hij verantwoordelijk was voor de organisatie en begeleid van vakanties. Die jarenlange ervaring zorg ervoor dat de reizen tot in de puntjes uitgedacht en voorbereid zijn.
 • Tweemetervijf fotografie werkt bij het aanbieden van de reizen samen met reisorganisatie Snow Leopard Adventures in Den Haag. Zij zorgen voor goede financiële garanties als ANVR en SGR garanties voor jou als deelnemer. Meer hierover.
 • Sinds 2016 organiseert Tweemetervijf fotografie fotoreizen, gemiddeld gaan er 4-7 reizen per jaar door. Dit heeft heel veel positieve ervaringen van deelnemers opgeleverd, waarvan er veel al meerdere reizen gemaakt hebben met Damien.

Praktische informatie

 • Woensdag 24 maart t/m zondag 28 maart 2021 (GARANT VERTREK, NOG PLEKKEN BESCHIKBAAR)
 • aantal deelnemers: minimaal 4, maximaal 8.
 • heen- en terugreis en het vervoer ter plekke zijn met een personenbus. Alle fotolocaties zijn gemakkelijk te bereiken. Opstapplaatsen zijn Utrecht en Breda (of in overleg).
 • overnachting is in comfortabele 1-persoonskamer met eigen badkamer in een hotel in Boulogne-Sur-Mer. Een schoon en praktisch hotel dat als uitvalsbasis dient tijdens onze reis.
 • verzorging is op basis van logies en ontbijt. Lunch, diner en tussendoortjes zijn op eigen kosten en worden uit een pot betaald.
 • Er gaan diverse sets LEE filters mee die je als deelnemer kunt gebruiken. Geef ruim van tevoren de diameter van je lens door zodat je zeker gebruik kunt maken van de filters.
 • Exclusief € 20,- reserveringskosten Snow Leopard
 • Kosten:
  € 1095,- per persoon.

Inclusief:

 • Vier overnachtingen in comfortabele 1-persoonskamer in een hotel o.b.v. logies en ontbijt
 • Heen- en terugreis in personenbus (opstapplaatsen Utrecht en Breda)
 • Lokaal vervoer
 • Toegangsgelden
 • Begeleiding door Tweemetervijf fotografie
 • ANVR en SGR garanties

Exclusief:

 • Lunches, diners en tussendoortjes
 • Persoonlijke uitgaven
 • Reserveringskosten € 20,- per boeking
 • Evt. bijdrage Calamiteitenfonds 2,50 per boeking

Dagprogramma

Dag 1 (Klik op de pijltjes of swipe voor het programma van de andere dagen)

We vertrekken ‘s ochtends vanuit Nederland. Je kunt instappen in onze privé personenbus bij het station van Utrecht en Breda en samen rijden we naar Boulogne-Sur-Mer waar ons hotel ligt. In het dit hotel heeft iedereen een eigen slaap- en badkamer en kunnen we vanuit hier snel alle fotolocaties bereiken. Na de lunch en het inchecken in het hotel geef ik een lezing vol met tips en trucs over het fotograferen van seascapes en het gebruik van filters, een belangrijk element tijdens deze reis. Daarna rijden we naar het noordelijker gelegen Wissant om daar op het strand voor het eerst de zonsondergang te fotograferen.

Landschapsfotografie avondfotografie Opaalkust fotografiereis

Lange sluitertijden fotografie fotoreis Frankrijk

Avondfotografie Frankrijk fotoreis fotografiereis Opaalkust

Dag 2

We rijden vanochtend al vroeg weg zodat we zonsopkomst kunnen fotograferen bij Cap Gris-Nez. Deze ‘kaap’ steekt uit het kanaal in waardoor hij een oost-west ligging heeft en daardoor uitermate geschikt is voor bij zonsopkomst te fotograferen. We kunnen hier zowel vanaf het strand als hogerop bij het uitzichtpunt fotograferen. We rijden daarna terug naar het hotel voor het ontbijt en een eerste fotobespreking. Tijdens de fotobespreking leer je van je eigen en andermans foto’s, doe je ideeën en tips op en probeer ik iedereen op zijn of haar eigen niveau de fotografie te verbeteren.

In de namiddag rijden we naar het nabij gelegen Ambleteuse om daar op het zeer fotogenieke strand en bij het dramatisch gelegen Fort Mahon bij zonsondergang te fotograferen. We dineren in de omgeving en rijden daarna terug naar het hotel.

Fotoreis Opaalkust Landschapsfotografie reisfotografie

Opaalkust Noord-Frankrijk Kust Zee fotografiereis

Fotografiereis Frankrijk Opaalkust kustlandschappen fotograferen

Avondfotografie zonsondergang Opaalkust Frankrijk

Nachtfotografie fotoreis Opaalkust Frankrijk

Nachtfotografie Opaalkust fotografiereis Frankrijk

Dag 3

Het is vanochtend maar een klein stukje rijden naar het nabij gelegen Wimereux om daar zonsopkomst te fotograferen. De kliffen zijn erg fotogeniek hier. We rijden daarna terug voor het ontbijt. Hierna gaan we aan de slag met het bewerken van je foto’s in zwart-wit. Foto’s van seascapes met lange sluitertijden kunnen zich perfect lenen voor een zwart-wit omzetten en ik zal je hiervoor tips geven.

In de middag rijden we naar een museum in een bunker van de Tweede Wereldoorlog. Dit gebied was tijdens de oorlog onderdeel van de gevreesde Atlantikwall, die hier vanwege de korte afstand naar Engeland extreem sterk was. Je kunt dit gebied niet bezoeken zonder over die tijd iets te weten te komen. We bezoeken daarom dit museum waarna we doorrijden naar de andere grote ‘kaap’ van dit gebied, namelijk Cap Blanc-Nez. Deze torent hoog uit boven het omringende landschap en we kunnen ook hier zowel vanaf een hoog als laag standpunt fotograferen. Hierna dineren we en rijden we terug naar het hotel.

Fotoreis Opaalkust Frankrijk Kust Zee

Fotoreis Frankrijk Opaalkust

Bunker Opaalkust Frankrijk fotoreis

Fotoreis Opaalkust Frankrijk Bunker Atlantikwall

Fotoreis Frankrijk

Fotografiereis Opaalkust Frankrijk lange sluitertijden

Dag 4

Vandaag staan we iets later op en beginnen we de dag met het ontbijt in het hotel. Hierna houden we weer een fotobespreking en bekijken we wat iedereen de afgelopen dagen voor foto’s heeft gemaakt. We rijden daarna naar het dorp Audresselles om daar bij de boulevard en buiten het dorp in de middag en avond uitgebreid te fotograferen. Het dorp ligt op een uitstekende punt in het water waardoor dit een zeer waardige afsluiter wordt qua avondfotografie. Hier dineren we en rijden terug naar het hotel.

Opaalkust landschapsfotografie

Fotograferen fotografiereis Opaalkust Frankrijk

Zwart-wit fotografie fotoreis Opaalkust

Dag 5

Samen kiezen we een favoriete locatie uit waar we deze laatste ochtend gaan fotograferen, de laatste zonsopkomst van deze fotoreis. We rijden daarna terug naar het hotel, pakken onze spullen in en checken uit. Aan het begin van de middag rijden we terug naar huis en kun je in Breda of Utrecht uitstappen.

Fotoreis Opaalkust seascapes zeelandschappen

Lange sluitertijden fotogreis Opaalkust werken met filters

Het programma is onder voorbehoud van getijden en weersomstandigheden. 

” Naast al je kennis, kunde en geduld 🙂 is vooral de persoon Damien waar ik veel bewondering voor heb gekregen. Je enthousiasme werkte erg aanstekelijk, en ondanks het zware programma (fotoreis Toscane) zou ik geen minuut hebben willen missen. Ik kijk dan ook op een geweldig mooie, leerzame maar boven al gezellige tijd terug die ik niet had willen missen.”

– Christa –

Lees hier nog veel meer reviews van eerdere deelnemers aan de fotoreizen

Zekerheden bij het boeken van je reis: 

De fotoreizen van Tweemetervijf fotografie worden in samenwerking met Snow Leopard Adventures uitgevoerd. Als reisorganisatie zorgen zij ervoor dat de kwaliteit van de reizen hoog is en uitgevoerd worden met ANVR, SGR en Calamiteitenfonds dekking. Dit geeft jou als deelnemer zekerheid van goede algemene voorwaarden, geen risico bij eventueel faillissement van de reisorganisatie en hulp in het buitenland bij calamiteiten. Onmisbare zekerheden bij het boeken van een reis.

Wellicht ook interessant voor je: