CORONA ACTIE: BOEKEN ZONDER AANBETALING

Je kunt nu tijdelijk een fotoreis boeken zonder een aanbetaling te hoeven voldoen. Hierdoor loop je niet het risico later (wederom) met een reisvoucher te blijven zitten. Klik hier voor alle informatie over deze actie. 

Fotografiereis Namibië

Immense landschappen en zandduinen, een enorme hoeveelheid dieren, diverse inheemse volkeren; Namibië heeft het allemaal EN het komt allemaal aan bod op deze unieke fotoreis naar het meest fotogenieke en diverse land van Afrika!

19 dagen reis je onder begeleiding van maar liefst twee professionals langs de mooiste plekken van dit land. De lokale Engelssprekende gids zal ons alles kunnen vertellen over wat we zien, ik begeleid je intensief bij het fotograferen van al dat moois. De op één na grootste canyon van de wereld, de big five, de hoogste zandduinen van de wereld, een zoutvlakte, fotogenieke volkeren, een verlaten mijndorp. Allemaal gaan we ze bezoeken en je zult met de prachtigste foto’s thuiskomen.

“Een unieke ervaring die je niet mag missen.”

Waarom Namibië?

Namibië heeft een enorme diversiteit qua onderwerpen om te fotograferen dat naar mijn mening maar weinig andere landen bieden. Uiteraard ga je naar Afrika om de dieren te fotograferen: leeuwen, giraffen, impala’s, luipaarden, neushoorns, olifanten en natuurlijk zebra’s. Namibië heeft een aantal plekken waar je deze dieren kunt fotograferen en in tegenstelling tot veel andere Afrikaanse landen mogen we met onze eigen bus en gids het park in en hoeven we niet in massale touringbussen te zitten.

Maar Namibië heeft ook enkele van de meest spectaculaire landschappen en is vooral ook heel divers. Van een onbewoonbare en afgelegen noordwest kust met gestrande schepen, de hoogste zandduinen ter wereld en van de één na grootste canyon ter wereld tot een uitgestrekte zoutvlakte.

Als sluitstuk heeft Namibië een aantal bevolkingsgroepen die we hopelijk zullen ontmoeten. Het bekendste volk zijn de bosjesmannen (of San) en de Himba.

Naast die ontelbare foto mogelijkheden is Namibië een veilig land om rond te reizen. Criminaliteit is vele malen lager dan in veel andere Afrikaanse landen en het wegennetwerk is goed.

Waarom naar Namibië met Tweemetervijf fotografie?

Ik heb een heel bijzondere reis voor je opgezet waarbij een aantal belangrijke verschillen zijn met andere fotoreizen naar Namibië.

 • De juiste plek op het juiste moment
  Iedere deelnemer die al op een eerdere fotoreis met mij mee is geweest weet: het is vroeg opstaan en laat naar bed tijdens de fotoreis maar hierdoor sta je altijd op het juiste moment op de juiste plek. Deze reis is daar het ultieme voorbeeld van: als eersten rijden we het Nationaal Park in bij de zandduinen om het eerste zonlicht op de duintoppen te fotograferen. We rijden het eerst weg tijdens onze verblijven in Etosha om de kans op wild zo groot mogelijk te maken zodat we hopelijk die leeuw met het ochtendzonnetje kunnen fotograferen. En we zijn vroeg op pad om het verlaten mijnwerkersdorpje te fotograferen zonder de voetsporen van andere bezoekers.
 • Klein groepje deelnemers
  Maximaal acht deelnemers kunnen mee op deze reis. Hierdoor krijg je uiteraard heel veel persoonlijke begeleiding tijdens de reis, worden je resultaten uitgebreid besproken en ben ik altijd beschikbaar voor vragen. Maar ook kunnen we met ons allen in 1 verlengde 4×4 jeep waardoor ik iedereen kan helpen tijdens het fotograferen van het wild in Etosha. En ben ik ook tijdens het reizen beschikbaar voor het beantwoorden van vragen en geven van andere informatie.
 • Hoge kwaliteit reis
  Dankzij mijn jarenlange ervaring met het maken en organiseren van reizen (zie hieronder) zorg ik ervoor dat de reis van begin tot eind goed opgezet zit. Als deelnemer hoef je je nergens druk over te maken, over alles is nagedacht. Jij hoeft dus alleen maar je camera opgeladen te houden!
  Ik zeg dit niet zomaar, het hoge aantal terugkerende deelnemers van de fotoreizen spreekt boekdelen.

Het dagprogramma in het kort (uitgebreider programma staat verderop)

Dag 1: Vertrek vanaf Amsterdam naar Windhoek
Dag 2: Aankomst in Windhoek
Dag 3: Naar Keetmanshoop om de unieke Quiver bomen te fotograferen
Dag 4: Fish River Canyon
Dag 5: Luderitz
Dag 6: bezoek aan het verlaten mijnwerkersdorp Kolmanskop
Dag 7: fotograferen Sossuvlei, de hoogste zandduinen ter wereld
Dag 8: Fotograferen Sossuvlei
Dag 9: Mogelijkheid tot ballonvaart boven de zandduinen (optioneel).
Dag 10: Swakopmund / Wavisbay
Dag 11: Swakopmund / Walvisbay
Dag 12: Skeleton Coast en bezoek aan Cape Cross zeehondenkolonie
Dag 13: Etosha National Park
Dag 14: Etosha National Park
Dag 15: Etosha National Park
Dag 16: Waterberg Plateau
Dag 17: Windhoek
Dag 18: Vertrek naar Amsterdam
Dag 19: Aankomst in Amsterdam

Uniek aan deze reis:

 • Alle hoogtepunten fotograferen van Namibië

 • Leer landschappen, dieren en mensen beter fotograferen

 • Maximaal 8 deelnemers, veel persoonlijke aandacht

 • Garanties van ANVR en SGR

De begeleider
Damien Franscoise Tweemetervijf fotografie

Wat ga je leren?

Tijdens deze fotoreis gaan we ruim twee weken lang intensief met fotografie aan de slag. Diverse onderdelen zullen ruimschoots aan bod komen. Uiteraard zal landschapsfotografie en wildfotografie een hoofdelement zijn, reden om vroeg op te staan en tot laat ‘s avonds te fotograferen. Maar ook avond- en nachtfotografie komen aan bod. We gaan met fotobewerking aan de slag en ga je je eigen foto’s bewerken om daar zoveel mogelijk uit te halen en bespreken we daarna de eindresultaten zodat je optimaal van je eigen foto’s maar ook die van de anderen in je groep kan leren.

Voor wie?

De fotografiereis Namibië is bedoeld voor iedereen die zijn / haar fotografie wil verbeteren, ongeacht het niveau. Door de kleine groepsgrootte (maximaal 8 deelnemers) kan ik iedereen voldoende persoonlijke aandacht geven om je zo verder te helpen.
Natuurlijk is er tussendoor ook tijd om even te genieten en bij te komen van alle ervaringen. Je kunt bijvoorbeeld een duik nemen in één van de zwembaden die bij de accommodaties zullen zijn en we gaan genieten van de Namibische keuken.

Wie is Tweemetervijf fotografie?

Ik ben sinds 2010 zelfstandig fotograaf en heb mijn fotobedrijf vernoemd naar mijn lichaamslengte, ik ben namelijk twee meter en vijf centimeter lang. Al snel starte ik met het geven van fotografie workshops, altijd in de buitenlucht op mooie plekken als de Biesbosch en het strand van Scheveningen. In 2017 volgden bijna 400 deelnemers deze workshops.
Sinds 4 jaar combineer ik de ervaring van de workshop met mijn vorige passie. Voordat ik fotograaf werd was ik namelijk werkzaam in de reiswereld en bedacht en organiseerde ik reizen voor een wandelreisorganisatie. De fotoreizen zijn een combinatie van die twee passies, resulterend in fotoreizen van een hoge kwaliteit, degelijk voorbereid en waarbij het fotograferen op de juiste plek op het juiste moment voorop staat. Intensieve begeleiding krijg je van mij, zowel in het veld als later tijdens de fotobesprekingen die we geregeld houden tijdens de fotoreizen.

De fotoreizen hebben maximaal 8 deelnemers waardoor ik iedereen op zijn of haar niveau kan begeleiden, tips kan geven en mee kan kijken tijdens het fotograferen.

– Data: deze reis zal niet in 2021 plaatsvinden
– Kosten: € 5500,-.


– aantal deelnemers is minimaal 7, maximaal 8.
– reis is exclusief internationale vlucht naar Windhoek, deze kan je door Snow Leopard / HT Wandelreizen laten boeken.
– Vervoer ter plekke is in een speciaal aangepaste 4×4 bus. Iedere deelnemer krijgt een plek aan het raam zodat je vrij uitzicht en voldoende plek voor je fotospullen hebt. We hebben de beschikking over één bus zodat we met de groep samen reizen en ik ook continue in staat ben om je te helpen met fotograferen (bijvoorbeeld in Ethosha) en beschikbaar ben voor vragen.
– Tijdens de reis zullen we in luxe, nette en goed verzorgde accommodaties overnachten, variërend van 3 tot 4 sterren hotels en lodges. Het zal ons aan niets ontbreken. Een 1-persoonskamer heeft een toeslag van € 900,-.
Afhankelijk van het aantal deelnemers (verdeling man/vrouw) kan er, wanneer je geen 1-persoonskamer boekt, een meerprijs ontstaan. Informeer naar de actuele stand van zaken.
– Het arrangement is op basis van logies en ontbijt en vier keer inclusief diner. Lunch, overige diners en tussendoortjes zijn exclusief. Reken op € 300-400 aan kosten daarvoor. Hiervoor zal een pot gemaakt worden. In de bus zullen we altijd de beschikking hebben over voldoende water en is inclusief.
– Exclusief € 20,- reserveringskosten Snow Leopard.
– Type vervoer en accommodaties kunnen pas gegarandeerd worden bij garant vertrek van de reis.

Zekerheden bij het boeken van je reis: 

De fotoreizen van Tweemetervijf fotografie worden in samenwerking met Snow Leopard Adventures uitgevoerd. Als reisorganisatie zorgen zij ervoor dat de kwaliteit van de reizen hoog is en uitgevoerd worden met ANVR, SGR en Calamiteitenfonds dekking. Dit geeft jou als deelnemer zekerheid van goede algemene voorwaarden, geen risico bij eventueel faillissement van de reisorganisatie en hulp in het buitenland bij calamiteiten. Onmisbare zekerheden bij het boeken van een reis.

Wellicht ook interessant voor je: