Fotografiereis Jordanië - fotografie rondreis door de oudheid

Fotografiereis Jordanië – Reis door de oudheid

Waarom deze fotoreis boeken:

Jordanië is het land van 1001 nachten, wereldwonder Petra, de ruige steenwoestijn van Wadi Rum en van de vriendelijkste bevolking. Hier fotograferen is een droom die uitkomt.

CORONA ACTIE: BOEKEN ZONDER AANBETALING

Je kunt nu tijdelijk een fotoreis boeken zonder een aanbetaling te hoeven voldoen. Hierdoor loop je niet het risico later (wederom) met een reisvoucher te blijven zitten. Klik hier voor alle informatie over deze actie. 

Fotografiereis Jordanië

Fotografiereis Jordanië
Fotograferen in Jordanië is een bijzondere ervaring, je loopt hier letterlijk door de oudheid heen en komt op plekken waar je altijd wel al van gehoord hebt maar nog nooit gezien hebt. Zo staat er tijdens deze fotografiereis naar Jordanië uiteraard één van de zeven wereldwonderen op het programma namelijk de uit rotsen gehakte stad Petra. We treden in de voetstappen van de Britse legerofficier Lawrence en gaan de woestijn Wadi Rum uitgebreid bezoeken, hier zonsondergang meemaken met je camera paraat kan simpelweg niet tegenvallen. Maar ook plaatsen als de berg Nebo, Jerash en de Dode Zee gaan we fotograferen.

Jordanië is een oase van stabiliteit in een regio die bekend staat om haar instabiliteit. Misschien dat komt door haar enorm vriendelijke bevolking? Hoe dan ook, we genieten tijdens de fotografiereis Jordanië van hun gastvrijheid en maken kennis met zowel de ‘stadse’ Jordaniërs als de van oorsprong nomadische Bedoeïnen die nog altijd in de Wadi Rum woestijn leven. Mooie portretfoto’s maken is zeker mogelijk!

Uiteraard gaan we tijdens deze reis ook zo vaak als mogelijk ‘s ochtends vroeg en ‘s avonds laat fotograferen. Ter plekke en in overleg met de groep zullen de mogelijkheden hiervoor bepaald worden. Neem dus in ieder geval wel je statief en eventuele filters mee.

Ballonvlucht
Het is mogelijk om tijdens de laatste ochtend in de Wadi Rum woestijn een ballonvaart te maken. Een ballonvaart is een zeer rustgevende en unieke ervaring: we stijgen bij zonsopkomst op en al zwevend over het landschap geniet je in totale stilte (behalve als de branders van de ballon aangaan) van het alsmaar veranderende landschap. Doordat je zo rustig rondzweeft is fotograferen uitstekend te doen en biedt het weer compleet andere mogelijkheden dan vanaf de grond. De Wadi Rum vallei is zeer afwisselend qua landschap en het kan niet anders dan een heel mooie ervaring te worden.

De meerkosten van de ballonvaart bedragen € 185,-. Graag bij boeking aangeven of je mee wilt met de ballonvaart. Mocht je niet meegaan kun je uiteraard in de omgeving van het kamp zonsopkomst fotograferen.

Try-out in november 2021
In november 2021 zal deze fotoreis voor het eerst plaatsvinden als try-out. Naar aanleiding van de ervaringen van deze reis kan het zijn dat het programma voor de februari 2022 reis nog aangepast wordt. Dit  zal dan indien mogelijk / nodig overlegd worden met de groep.

Voor wie?
De fotografiereis Jordanië is bedoeld voor iedereen die zijn / haar fotografie wil verbeteren, ongeacht het niveau. Door de kleine groepsgrootte (maximaal 8 deelnemers) kan ik iedereen voldoende persoonlijke aandacht geven om je zo verder te helpen.
Tijdens de reis zal ik op diverse momenten een fotobespreking inplannen zodat je je kunt leren van je eigen en andermans foto’s.

Waarom met Tweemetervijf fotografie?
De fotoreizen van Tweemetervijf fotografie onderscheiden zich op een aantal punten van andere fotoreizen:

 • De fotoreizen worden georganiseerd en begeleid door Damien. Voordat hij fotograaf werd heeft hij gewerkt in de reiswereld waar hij verantwoordelijk was voor de organisatie en begeleid van vakanties. Die jarenlange ervaring zorg ervoor dat de reizen tot in de puntjes uitgedacht en voorbereid zijn.
 • Tweemetervijf fotografie werkt bij het aanbieden van de reizen samen met reisorganisatie Snow Leopard Adventures in Den Haag. Zij zorgen voor goede financiële garanties als ANVR en SGR garanties voor jou als deelnemer. Meer hierover.
 • Sinds 2016 organiseert Tweemetervijf fotografie fotoreizen, gemiddeld gaan er 4-7 reizen per jaar door. Dit heeft heel veel positieve ervaringen van deelnemers opgeleverd, waarvan er veel al meerdere reizen gemaakt hebben met Damien.

Foto’s
De foto’s die ik bij deze reis gebruikt heb zijn oud, ruim 13 jaar oud. Dat betekent dat ik toen nog heel anders, en laten we eerlijk zijn: vooral ook veel minder goed fotografeerde. De foto’s zijn dus vooral bedoeld om de plekken te laten zien waar we naartoe gaan tijdens de reis. Ik weet zeker dat jij als deelnemer straks met vele malen mooiere foto’s naar huis gaat. Wil je een goede indruk hebben van mijn niveau van fotograferen en wat je dus ook van mij als begeleidend fotograaf / docent kunt verwachten raad ik je aan mijn portfolio te bekijken.

Praktische informatie

 • Van donderdag 4 november t/m zondag 14 november 2021 (GARANT VERTREK, NOG 1 PLEK BESCHIKBAAR)
  Van zondag 14 november 2021 t/m woensdag 24 november 2021 (Maatwerkgroep, niet meer boekbaar)
 • aantal deelnemers is minimaal 5 en maximaal 8.
 • Begeleiding tijdens deze reis is door een Engelssprekende lokaal agent, door Damien op fotografiegebied en er zal ter plekke op enkele plekken nog een gids gehuurd worden voor extra informatie over de bezienswaardigheden (bijvoorbeeld in Petra).
 • reis is exclusief vlucht naar Amman maar kan uiteraard door Snow Leopard voor je geboekt worden. Er kan met Transavia, Royal Jordanian Airlines of Turkish Airlines gevlogen worden.
  Vervoer ter plekke is met een comfortabele 9 of 11-persoonsbus met airconditioning.
 • Tijdens de reis zal er, met uitzondering van de nachten in de Wadi Rum, overnacht worden in comfortabele 3-sterren hotels. Je hebt hier de beschikking over je eigen 1-persoonskamer met eigen badkamer. In de Wadi Rum zijn de voorzieningen beperkter en zal er in een kampement geslapen worden dat helemaal past bij deze omgeving. Wel heb je hier de beschikking over je eigen tent, toilet- en douchevoorzieningen zijn gedeeld.
 • De reis is op basis van logies en ontbijt, lunch en diner zijn voor eigen rekening en zullen uit een groepspot betaald worden. Tijdens ons verblijf in de Wadi Rum zijn lunch en diner wel inbegrepen.
 • Er gaan diverse sets LEE filters mee die je als deelnemer kunt gebruiken. Geef ruim van tevoren de diameter van je lens door zodat je zeker gebruik kunt maken van de filters.
 • Exclusief € 20,- reserveringskosten Snow Leopard
 • Prijs is € 2195,-.

Inclusief:

 • 11 dagen begeleiding door een Engelssprekende lokale gids + een gids bij enkele bijzondere bezienswaardigheden zoals Petra en Jerash.
 • Overnachtingen in comfortabele 3-sterrenhotels op basis van logies en ontbijt.
 • 1-persoonskamer met eigen badkamer.
 • In Wadi Rum overnachtingen in kampement inclusief lunch en diner.
 • Visum.
 • Lokaal vervoer in 9 of 11-persoonsbus met airconditioning. In Wadi Rum in stoere 4×4 jeeps.
 • Toegangsgelden zoals in programma beschreven
 • Begeleiding door Tweemetervijf fotografie
 • ANVR en SGR garanties

Exclusief:

 • Internationale vlucht naar Amman met Transavia, Royal Jordanian Airlines of Turkish Airlines.
 • Overige maaltijden (indicatie € 150,-)
 • Fooien
 • Persoonlijke uitgaven
 • Reserveringskosten € 20,- per boeking
 • Evt. bijdrage Calamiteitenfonds 2,50 per boeking

Dagprogramma

Dag 1 (Klik op de pijltjes of swipe voor het programma van de andere dagen)

Op de eerste dag van de fotografiereis Jordanië staat de heenreis van Amsterdam naar Amman op het programma. Amman is de hoofdstad van Jordanië en een moderne stad. We checken bij het hotel in en gaan de omgeving ontdekken en genieten van een smaakvol diner.

Foto: Wadi Rum woestijn

Jordanie fotoreis fotografiereis fotograferen op reis Wadi Rum Petra

Dag 2

Net ten noorden van Amman ligt de archeologische site Jerash. Ten tijden van de Romeinen was het één van de belangrijkste steden in het Midden-Oosten en wordt er sinds de 19e eeuw hier opgravingen gedaan. Jerash staat bekend om haar forum, diverse tempels en grote pleinen. Wij laten ons hier rondleiden en reizen vervolgens terug naar Amman om deze stad beter te leren kennen en bezoeken daarvoor onder andere het Romeinse amfitheater dat tegen een heuvel gebouwd is en plaats biedt aan 6000 mensen.

Zonsondergang Amman Stad Jordanie Fotoreis

Dag 3

We vertrekken uit ons hotel in Amman en zetten koers naar het zuiden. We bezoeken eerst mozaïkenstad Madaba en de nabij gelegen berg Nebo, volgens de bijbel de plek waar Mozes zijn volk het beloofde land liet zien. Vanuit hier kunnen wij bij helder weer o.a. de Dode Zee, Jericho, Bethlehem en zelfs Jerusalem zien. We stappen weer onze eigen bus en rijden door naar Wadi Musa, de toegangsplaats voor ons bezoek aan wereldwonder Petra.

Madaba Fotoreis Jordanie Midden Oosten

Jordanie fotoreis Nebo Berg Mount

Berg Nebo Mount Madaba Fotoreis

Mount Nebo Fotografie Fotoreis Uitzicht Landschapsfotografie

Fotoreis naar Jordanie

Dag 4

Petra is overweldigend. Vanaf het moment dat we de Siqh, een kloof van 2 kilometer, bewandelen is het magisch en kom je ogen tekort. Deze stad is uitgehakt door de Nabateeërs en biedt eindeloos veel fotomogelijkheden. Bekendste plek is Al Khazneh, de schatkamer en is na de Siqh het eerste dat je ziet. Maar Petra is enorm groot en dwalend door de stad en genietend van de kleuren, ruïnes en tempels blijkt het als een ontdekking aan te voelen om hier te lopen. De camera’s maken uiteraard overuren.

Petra Siqh Fotograferen

Fotografiereis fotograferen in Jordanie Fotoreis

Treasury Jordanie Petra Fotoreis Fotografiereis

Wereldwonder Petra fotografiereis fotoreis

Dag 5

Ook vandaag staat de omgeving van Petra op het programma. We pakken de bus naar Little Petra. Hier is het minder druk dan in Petra maar is het zeker niet minder mooi. In de namiddag maken we ons klaar voor een spektakel: we gaan bij avond Petra in wanneer het gedeeltelijk met kaarslicht verlicht wordt. Dit is een unieke sfeer en heel bijzonder om bij te wonen en te fotograferen.

Petra Kleuren fotograferen details

Petra Fotografie Fotoreis Fotograferen op reis

Petra Fotografie Jordanie fotoreis

Dag 6

We verlaten vandaag Petra en reizen een stuk zuidelijker. In de middag arriveren we op onze plek van bestemming, namelijk het dorp Rum in de woestijn Wadi Rum. Hier overnachten we twee nachten in een kampement en zijn we gast bij de allervriendelijkste Bedoeïenen, de oorspronkelijke bewoners van de woestijn. Met stoere 4×4 jeeps gaan we bij zonsondergang in de woestijn fotograferen en genieten na bij het kampvuur.

Wadi Rum Woestijn fotoreis fotografiereis Jordanie

Zonsondergang Jordanie Fotoreis Fotografie

Dag 7 en 8

We staan deze twee dagen vroeg op en gaan op pad om bij zonsopkomst te fotograferen. Daarna wordt er ontbijt voor ons klaargemaakt en gaan we de rest van de dag de woestijn in. We bezoeken een heel bijzondere stenen brug en nog andere fotogenieke plekken. Ook nu pakken we weer zonsondergang mee om te fotograferen en gaan we in het donker nog aan sterrenfotografie doen, want een indrukwekkendere sterrenhemel dan in de woestijn kun je niet vinden.

Woestijn Fotoreis Jordanie landschapsfotografie

Wadi Rum Woestijn landschapsfotografie reisfotografie

Dag 9

Afhankelijk van de mogelijkheid om een ballonvaart te maken gaan we de ballonvaart doen of staan we weer vroeg op om zonsopkomst te fotograferen. Daarna pakken we onze spullen in en vertrekken naar het volgende hoogtepunt van deze reis: de Dode Zee. We checken in bij een comfortabel hotel direct gelegen aan de Dode Zee en ervaren hoe bijzonder het is om te blijven drijven en zelfs een boek te kunnen lezen wanneer je drijft.

Dode Zee Jordanie Fotoreis Zwemmen Drijven Fotografie

Dag 10

We fotograferen zonsopkomst en na eventueel nog een ‘duik’ in de Dode zee vertrekken we richting Amman. Hier genieten we voor de laatste keer van het heerlijke Jordaanse diner en sluiten af met een eventuele waterpijp.

Dag 11

Wij nemen afscheid van Jordanië en vliegen terug naar huis toe. Met volle geheugenkaartjes en vol inspiratie en herinneringen aan een bijzondere reis.

“Ontzettend bedankt voor de supergave fotoreis. Jouw enthousiasme werkt aanstekelijk en inspireert me om meer en beter te fotograferen. Ik hoop nog veel van je te mogen leren.”

– Rob –

Lees hier nog veel meer reviews van eerdere deelnemers aan de fotoreizen

Zekerheden bij het boeken van je reis: 

De fotoreizen van Tweemetervijf fotografie worden in samenwerking met Snow Leopard Adventures uitgevoerd. Als reisorganisatie zorgen zij ervoor dat de kwaliteit van de reizen hoog is en uitgevoerd worden met ANVR, SGR en Calamiteitenfonds dekking. Dit geeft jou als deelnemer zekerheid van goede algemene voorwaarden, geen risico bij eventueel faillissement van de reisorganisatie en hulp in het buitenland bij calamiteiten. Onmisbare zekerheden bij het boeken van een reis.

Wellicht ook interessant voor je: