Fotografiereis Cinque Terre - Italie - Tweemetervijf

Fotografiereis Cinque Terre – Italie

 • Cinque Terre fotoreis Fotografiereis Italie

Waarom deze fotoreis boeken:

De Cinque Terre zijn 5 dorpjes ingesloten tussen de zee en een stijle bergrug. Charmant, kleurrijk en zeer fotogeniek lenen ze zich perfect voor landschapsfotografie en straatfotografie. En bij zonsondergang zijn ze als een sprookje!

CORONA ACTIE: BOEKEN ZONDER AANBETALING

Je kunt nu tijdelijk een fotoreis boeken zonder een aanbetaling te hoeven voldoen. Hierdoor loop je niet het risico later (wederom) met een reisvoucher te blijven zitten. Klik hier voor alle informatie over deze actie. 

Fotografiereis Cinque Terre – Italië

Fotografiereis Cinque Terre

Wanneer je ooit foto’s van Cinque Terre gezien hebt vergeet je ze nooit meer. Deze fotogenieke dorpjes maken en een enorme indruk op je en je kunt allleen nog maar denken: wow daar wil ik ook wel eens naartoe! De vijf dorpjes zijn Monterosso al Mare, Vernazza, Corniglia, Manarola en Riomaggiore en liggen stuk voor stuk op de meest fotogenieke locaties die je je maar kunt bedenken. Gelegen aan de kust en tegen steile bergen aangeplakt zijn het kleine dorpjes gebleven die alleen wandelend of per trein of boot te bereiken zijn. Smalle straatjes, haventjes en een intieme sfeer is het resultaat. En daarmee is de fotografiereis Cinque Terre de ideale locatie om met straatfotografie, stadsfotografie en avond- en nachtfotografie aan de slag te gaan.

Wat ga je leren?

Tijdens deze fotografiereis Cinque Terre gaan we uitgebreid aan de slag met avond- en nachtfotografie, het werken met filters en lange sluitertijden en zullen er fotobesprekingen gehouden worden om de resultaten te bespreken en tips te geven. Door de ligging van Cinque Terre zullen we vooral in de middag en avonden veel op pad zijn zodat we onder andere bij zonsondergang de dorpjes vanaf uitzichtpunten kunnen fotograferen, veruit het mooiste moment hiervoor. In de ochtenden zullen de fotobesprekingen gehouden worden en zal ik ook tips geven voor de nabewerking van de foto’s.

Tijdens de fotoreis zullen we gebruik maken van openbaar vervoer, dit is de enige manier om de dorpen te bezoeken. We maken daarbij gebruik van de trein en zullen een keer een boottocht maken om ook de dorpen vanaf het water te bewonderen. Hun bijzondere ligging is dan nog beter te zien. In de dorpen wandelen we met de fotoapparatuur bij ons. Zorg er dus voor dat je licht bepakt op pad kunt gaan.

Voor wie?

De fotografiereis Cinque Terre is bedoeld voor iedereen die zijn / haar fotografie wil verbeteren, ongeacht het niveau. Door de kleine groepsgrootte (maximaal 8 deelnemers) kan ik iedereen voldoende persoonlijke aandacht geven om je zo verder te helpen.

Natuurlijk is er tussendoor ook tijd om even te genieten en bij te komen van alle ervaringen. Zo kun je La Spezia op je gemak ontdekken en gaan we natuurlijk ook genieten van de befaamde Italiaanse keuken.

Waarom Tweemetervijf fotografie?

De fotoreizen van Tweemetervijf fotografie onderscheiden zich op een aantal punten van andere fotoreizen:

 • De fotoreizen worden georganiseerd en begeleid door Damien. Voordat hij fotograaf werd heeft hij gewerkt in de reiswereld waar hij verantwoordelijk was voor de organisatie en begeleid van vakanties. Die jarenlange ervaring zorg ervoor dat de reizen tot in de puntjes uitgedacht en voorbereid zijn.
 • Tweemetervijf fotografie werkt bij het aanbieden van de reizen samen met reisorganisatie Snow Leopard Adventures in Den Haag. Zij zorgen voor goede financiële garanties als ANVR en SGR garanties voor jou als deelnemer. Meer hierover.
 • Sinds 2016 organiseert Tweemetervijf fotografie fotoreizen, gemiddeld gaan er 4-7 reizen per jaar door. Dit heeft heel veel positieve ervaringen van deelnemers opgeleverd, waarvan er veel al meerdere reizen gemaakt hebben met Damien.

Praktische informatie

 • Van zaterdag 1 mei t/m vrijdag 7 mei 2021 (BOEKBAAR)
  Van zaterdag 25 september t/m vrijdag 1 oktober 2021 (BOEKBAAR)
 • aantal deelnemers is minimaal 4 en maximaal 8.
 • reis is exclusief vlucht naar Pisa, deze dien je zelf te regelen of kun je via Snow Leopard / HT Wandelreizen laten boeken. Met Ryanair vanaf Eindhoven naar Pisa is deze vanaf € 175,- te boeken. We reizen daarna door met een taxi naar ons hotel. Vervoer ter plekke is verder met openbaar vervoer (bus, trein en boot).
  Zowel taxi als openbaar vervoer is inclusief.
 • de uitvalsbasis gedurende de reis is een hotel gelegen in de buurt van het treinstation van La Spezia waardoor we snel naar de verschillende dorpen kunnen reizen. Het is op basis van 1-persoonskamers.
 • het arrangement is op basis van logies en ontbijt. Lunch, diner en tussendoortjes zijn exclusief. Eten in Italië is niet duur, reken op € 175,- /  200,- voor de hele week.
 • Er gaan diverse sets LEE filters mee die je als deelnemer kunt gebruiken. Geef ruim van tevoren de diameter van je lens door zodat je zeker gebruik kunt maken van de filters.
 • Exclusief € 20,- reserveringskosten Snow Leopard
 • Prijs: € 1595,-.

Inclusief:

 • 6 overnachtingen in eigen 1-persoonskamer in een 3-sterren hotel o.b.v. logies en ontbijt
 • Vervoer van en naar luchthaven en vervoer ter plekke.
 • Toegangsgelden zoals in programma beschreven
 • Begeleiding door Tweemetervijf fotografie
 • ANVR en SGR garanties

Exclusief:

 • Heen- en terugreis
 • Lunches, diners en tussendoortjes
 • Persoonlijke uitgaven
 • Reserveringskosten € 20,- per boeking
 • Evt. bijdrage Calamiteitenfonds 2,50 per boeking

Dagprogramma

Dag 1 (Klik op de pijltjes of swipe voor het programma van de andere dagen)

Start van de fotoreis Cinque Terre. We arriveren vroeg in de middag op de luchthaven van Pisa en worden opgewacht door onze chauffeur die ons snel en comfortabel met zijn taxi naar ons hotel in La Spezia brengt. We checken in bij het hotel en brengen onze bagage naar onze kamer. Iedere deelnemer heeft zijn / haar eigen slaapkamer met eigen badkamer. Airco is op de kamer, net als goede geluidsisolatie zodat iedereen een goede nachtrust kan hebben. We pakken daarna onze fotospullen en lopen naar de haven van La Spezia om de eerste zonsondergang te fotograferen. Daarna eten we in het centrum onze eerste pasta’s en sluiten we af met een heerlijk Italiaans ijsje.

Dag 2

We hoeven niet heel vroeg op te staan vandaag en kunnen uitgebreid genieten van het ontbijt in het hotel. In tegenstelling tot de meeste ontbijten in Italië is het ontbijt in ons hotel uitgebreid met veel verse dingen zoals eigengemaakte yoghurt en verse cakes maar ook heerlijke vleeswaren en kazen.

Na het ontbijt wandelen we weer naar de haven van La Spezia om daar de boot te pakken. Het is een heerlijke boottocht vol fotomogelijkheden waarbij we een goede indruk krijgen van de bijzondere ligging van de 5 Cinque Terre dorpen: het zijn hele kleine dorpjes met nog kleinere haventjes tegen hoge bergruggen aan die stijl vanuit zee omhoog komen. Na twee uur varen komen we aan in het meest noordelijk gelegen en grootste dorp van de vijf: Monterosso Al Mare. Hier stappen we uit en zoeken een plek om te lunchen. Hierna volgt een uitleg over het maken van foto’s met lange sluitertijden en het maken van panorama’s. Vervolgens ontdekken we uitgebreid het dorp en fotograferen we vanaf een uitzichtpunt de zonsondergang. Hierna dineren we in het dorp en nemen we daarna de trein terug naar ons hotel in La Spezia.

Zonsondergang Fotoreis Cinque Terre Monterosso al Mare

Dag 3

We ontbijten vanochtend wat eerder zodat we de tijd hebben om twee van de beroemde Cinque Terre dorpen te bezichtigen. Het treinstation ligt direct tegenover ons hotel waardoor we heel gemakkelijk de trein kunnen nemen. Als eerste bezoeken we het enige dorp van Cinque Terre dat niet direct aan het water ligt: Corniglia. Het is namelijk op een grote rotspunt boven het water gelegen en biedt prachtige uitzichten over de omgeving. Hiervoor moeten we wel een klim maken vanaf het lager gelegen treinstation (je kunt ook de bus nemen als alternatief voor de klim) maar het uitzicht vanaf boven is absoluut de moeite waard. Het dorpje Corniglia is intiem en minder druk bezocht dan de andere dorpen en biedt hierdoor heel veel sfeer. En één van de beste ijssalons van de regio waar we dankbaar gebruik van maken.

In de middag nemen we weer de trein en bezoeken we Manarola. Idyllisch gelegen is het en daarom wandelen we eerst aan de ‘bovenkant’ van het dorp zodat we die liggen goed kunnen fotograferen.  Als vanzelf komen we bij een heel klein haventje tussen de rotsen. Een uitzichtpunt biedt in de avond genoeg mogelijkheden om met die typische droomplaat thuis te komen. We dineren daarna in Manarola en reizen met de trein weer terug naar La Spezia.

Manarola uitzichtspunt fotoreis Cinque Terre

Corniglia Fotoreis Italie Cinque Terre

Corniglia fotoreis Cinque Terre

Vernazza drone Cinque Terre fotografiereis

Manarola Fotoreis Cinque Terre

Manarola reisfotografie fotoreis fotografiereis avondfoto

Manarola Fotoreis Italie Cinque Terre

Manarola avondfotografie zonsondergang fotoreis

Dag 4

Ook vandaag ontbijten we op tijd zodat we na het ontbijt de eerste fotobespreking kunnen doen. We kijken uitgebreid naar een aantal resultaten van ieder en ik geef tips en trucs over hoe de komende dagen jouw fotografie verder te verbeteren. Ik probeer altijd om de fotobesprekingen op een ontspannen maar inhoudelijke en opbouwende manier te organiseren zodat iedereen van de eigen maar ook andermans foto’s kan leren.

We steken daarna de straat over om met de trein naar Vernazza te reizen. Vernazza is naar mijn mening de meest fotogenieke plaats van de Cinque Terre en we nemen daarom de hele dag de tijd om deze plek te ontdekken en te fotograferen. Zo wandelen we eerst naar een hoog gelegen uitzichtpunt met een uniek uitzicht over Vernazza, een plek die maar weinig toeristen bezoeken. Maar ook laag bij het water kun je fantastische foto’s maken. Via een grot kom je op een strandje waar de golven op de rotsen beuken en dat spectaculaire foto’s op kan leveren. Het haventje van de stad biedt ook eindeloos veel mogelijkheden voor straat- en stadsfotografie. Met uitzicht op dit haventje wachten we zonsondergang af, prachtige foto’s zijn gegarandeerd hier! We dineren daarna in één van de gezellige restaurantjes in Vernazza en reizen terug naar ons hotel.  

Vernazza drone Cinque Terre fotografiereis

Vernazza lange sluitertijd fotografie

Monterosso Uitzichtspunt zee

Haven Vernazza Fotografie Lange Sluitertijd Fotografiereis

Cinque Terre fotoreis straatfotografie

Vernazza avondfotografie zonsondergang Italie

Vernazza avondfotografie fotoreis

Haven Vernazza avondfotografie zonsondergang

Nachtfotografei Vernazza fotoreis Cinque Terre fotografiereis

Dag 5

Ook vandaag gaan we na het ontbijt eerst een fotobespreking houden. We kijken hierbij specifiek naar mogelijkheden om met fotobewerking in Lightroom de foto’s nog meer een wow-factor te geven.

Daarna pakken we de trein naar Riomaggiore toe. Het centrum van het dorp laten we nu nog even voor wat het is maar maken eerst een wandeling (in totaal 1,5 a 2 uur) naar een hoog gelegen klooster toe. Vanuit daar hebben we een uniek uitzicht over de hele Cinque Terre regio, van Portovenere in het zuiden tot voorbij Monterosso Al Mare. We dalen weer terug af naar het centrum van Ri0maggiore en nemen uitgebreid de tijd om hier te fotograferen. Het centrale pleintje van de stad waar veel lokale inwoners van het middagzonnetje genieten biedt veel mogelijkheden voor mooie portretten en straatfotografie. Uiteraard heeft ook Riomaggiore een fotogeniek haventje en fotograferen we hier zonsondergang. In een fijn restaurant genieten we na van deze dag.

Straatfotografie Cinque Terre fotoreis

Riomaggiore fotoreis Cinque Terre huizen gekleurde huis

Gekleurde huizen fotoreis Cinque Terre

Cinque Terre huizen gekleurd

Avondfotografie Cinque Terre Riomaggiore fotoreis

Avondfotografie Riomaggiore zonsondergang fotografie

Dag 6

Vandaag kunnen we weer iets later ontbijten en hebben we daarna de laatste fotobespreking van de reis. Hierna wandelen we weer naar de haven om de boot te pakken maar stappen we nu uit bij het eerste dorp, namelijk Portovenere. Dit dorp hoort officieel niet tot de Cinque Terre maar is net zo fotogeniek en wel een stuk rustiger. De perfecte plaats om langzaam af te schakelen van al onze avonturen. We kunnen een stukje omhoog wandelen langs het fort voor een mooi overzicht van het dorp en de tegenoverliggende onbewoonde eilanden, fotograferen de op een uitstekende punt gelegen kerk en genieten voor de laatste keer van de heerlijke Italiaanse keuken. Met de bus rijden we terug naar La Spezia.

Portovenere Haven

Kerk boottocht Portovenere fotoreis Cinque Terre

Portovenere haven kerk uitzichtspunt

Dag 7

Na het ontbijt pakken we onze tassen in en afhankelijk van de vluchttijd kunnen we nog even La Spezia ontdekken. We worden opgehaald door de taxi en rijden in een klein uurtje naar de luchthaven van Pisa om vanuit daar terug te vliegen naar Nederland. Het grote nagenieten en bewerken van onze foto’s kan beginnen!

“Damien wist de beste fotografieplekken om van deze dorpjes de mooiste foto’s te maken. Hij nam voor iedereen rustig de tijd om vragen te beantwoorden tijdens de gehele reis. kortom een echte aanrader!”

– Corine –

Lees hier nog veel meer reviews van eerdere deelnemers aan de fotoreizen

Zekerheden bij het boeken van je reis: 

De fotoreizen van Tweemetervijf fotografie worden in samenwerking met Snow Leopard Adventures uitgevoerd. Als reisorganisatie zorgen zij ervoor dat de kwaliteit van de reizen hoog is en uitgevoerd worden met ANVR, SGR en Calamiteitenfonds dekking. Dit geeft jou als deelnemer zekerheid van goede algemene voorwaarden, geen risico bij eventueel faillissement van de reisorganisatie en hulp in het buitenland bij calamiteiten. Onmisbare zekerheden bij het boeken van een reis.

Wellicht ook interessant voor je: