Fotografiereis Cinque Terre – Italie

 • Cinque Terre fotoreis Fotografiereis Italie

Waarom deze fotoreis boeken:

De Cinque Terre zijn 5 dorpjes ingesloten tussen de zee en een stijle bergrug. Charmant, kleurrijk en zeer fotogeniek lenen ze zich perfect voor landschapsfotografie en straatfotografie. En bij zonsondergang zijn ze als een sprookje!

Fotografiereis Cinque Terre – Italië

Fotografiereis Cinque Terre

Wanneer je ooit foto’s van Cinque Terre gezien hebt vergeet je ze nooit meer. Deze fotogenieke dorpjes maken en een enorme indruk op je en je kunt allleen nog maar denken: wow daar wil ik ook wel eens naartoe! De vijf dorpjes zijn Monterosso al Mare, Vernazza, Corniglia, Manarola en Riomaggiore en liggen stuk voor stuk op de meest fotogenieke locaties die je je maar kunt bedenken. Gelegen aan de kust en tegen steile bergen aangeplakt zijn het kleine dorpjes gebleven die alleen wandelend of per trein of boot te bereiken zijn. Smalle straatjes, haventjes en een intieme sfeer is het resultaat. En daarmee is de fotografiereis Cinque Terre de ideale locatie om met straatfotografie, stadsfotografie en avond- en nachtfotografie aan de slag te gaan.

Wat ga je leren?

Tijdens deze fotografiereis Cinque Terre gaan we uitgebreid aan de slag met avond- en nachtfotografie, het werken met filters en lange sluitertijden en zullen er fotobesprekingen gehouden worden om de resultaten te bespreken en tips te geven. Door de ligging van Cinque Terre zullen we vooral in de middag en avonden veel op pad zijn zodat we onder andere bij zonsondergang de dorpjes vanaf uitzichtpunten kunnen fotograferen, veruit het mooiste moment hiervoor. In de ochtenden zullen de fotobesprekingen gehouden worden en zal ik ook tips geven voor de nabewerking van de foto’s.

Tijdens de fotoreis zullen we gebruik maken van openbaar vervoer, dit is de enige manier om de dorpen te bezoeken. We maken daarbij gebruik van de trein en zullen een keer een boottocht maken om ook de dorpen vanaf het water te bewonderen. Hun bijzondere ligging is dan nog beter te zien. In de dorpen wandelen we alles met de fotoapparatuur bij ons. Zorg er dus voor dat je licht bepakt op pad kunt gaan.

Voor wie?

De fotografiereis Cinque Terre is bedoeld voor iedereen die zijn / haar fotografie wil verbeteren, ongeacht het niveau. Door de kleine groepsgrootte (maximaal 8 deelnemers) kan ik iedereen voldoende persoonlijke aandacht geven om je zo verder te helpen.

Natuurlijk is er tussendoor ook tijd om even te genieten en bij te komen van alle ervaringen. Zo kun je La Spezia op je gemak ontdekken en gaan we natuurlijk ook genieten van de befaamde Italiaanse keuken.

Waarom Tweemetervijf fotografie?

De fotoreizen van Tweemetervijf fotografie onderscheiden zich op een aantal punten van andere fotoreizen:

 • De fotoreizen worden georganiseerd en begeleid door Damien. Voordat hij fotograaf werd heeft hij gewerkt in de reiswereld waar hij verantwoordelijk was voor de organisatie en begeleid van vakanties. Die jarenlange ervaring zorg ervoor dat de reizen tot in de puntjes uitgedacht en voorbereid zijn.
 • Tweemetervijf fotografie werkt bij het aanbieden van de reizen samen met reisorganisatie Snow Leopard Adventures in Den Haag. Zij zorgen voor goede financiële garanties als ANVR en SGR garanties voor jou als deelnemer. Meer hierover.
 • Sinds 2016 organiseert Tweemetervijf fotografie fotoreizen, gemiddeld gaan er 4-7 reizen per jaar door. Dit heeft heel veel positieve ervaringen van deelnemers opgeleverd, waarvan er veel al meerdere reizen gemaakt hebben met Damien.

Praktische informatie

 • Voorjaar: van zondag 11 t/m vrijdag 17 oktober 2020 (Garant vertrek, nog 1 plek beschikbaar).
 • aantal deelnemers is minimaal 5 en maximaal 8.
 • reis is exclusief vlucht naar Pisa, deze dien je zelf te regelen of kun je via Snow Leopard / HT Wandelreizen laten boeken. Met Ryanair vanaf Eindhoven naar Pisa is deze vanaf € 175,- te boeken. We reizen daarna door met een taxi naar ons hotel. Vervoer ter plekke is verder met openbaar vervoer (bus, trein en boot).
  Zowel taxi als openbaar vervoer is inclusief.
 • de uitvalsbasis gedurende de reis is een hotel gelegen in de buurt van het treinstation van La Spezia waardoor we snel naar de verschillende dorpen kunnen reizen. Het is op basis van 1-persoonskamers.
 • het arrangement is op basis van logies en ontbijt. Lunch, diner en tussendoortjes zijn exclusief. Eten in Italië is niet duur, reken op € 150,- voor de hele week.
 • Er gaan diverse sets LEE filters mee die je als deelnemer kunt gebruiken. Geef ruim van tevoren de diameter van je lens door zodat je zeker gebruik kunt maken van de filters.
 • Exclusief € 20,- reserveringskosten Snow Leopard
 • Prijs is € 1495,-.

Inclusief:

 • 6 overnachtingen in comfortabele 1-persoonskamer in een 3-sterren hotel o.b.v. logies en ontbijt
 • Vervoer van en naar luchthaven en vervoer ter plekke.
 • Toegangsgelden zoals in programma beschreven
 • Begeleiding door Tweemetervijf fotografie
 • ANVR en SGR garanties

Exclusief:

 • Heen- en terugreis
 • Lunches, diners en tussendoortjes
 • Persoonlijke uitgaven
 • Reserveringskosten € 20,- per boeking
 • Evt. bijdrage Calamiteitenfonds 2,50 per boeking

Dagprogramma

Dag 1 (Klik op de pijltjes of swipe voor het programma van de andere dagen)

Start van de fotoreis Cinque Terre. Aankomst op de luchthaven van Pisa en doorreis met de taxi naar onze accommodatie in La Spezia. Tijd om omgeving te ontdekken en de eerste zonsondergang te fotograferen.

Dag 2

We starten na het ontbijt met een boottocht langs alle vijf dorpen van de Cinque Terre en stappen uit in het grootste dorp van Cinque Terre: Monterosso al Mare. Dit meest noordelijk gelegen dorp is in 2 delen gesplitst door een tunnel en biedt zeker in het oudere deel veel mogelijkheden voor een eerste ontdekking van Cinque Terre. We oefenen met het maken van foto’s met lange sluitertijden en het maken van panorama’s. We dineren en fotograferen de zonsondergang waarna we terug gaan naar onze accommodatie.

Zonsondergang Fotoreis Cinque Terre Monterosso al Mare

Dag 3

Vanochtend bezoeken we het enige dorp van Cinque Terre dat niet direct aan het water ligt: Corniglia. Het is namelijk op een grote rotspunt boven het water gelegen en biedt prachtige uitzichten over de omgeving. In de middag bezoeken we Manarola, één van de kleinste dorpen van de Cinque Terre. Idyllisch gelegen is het er gezellig om rond te wandelen en als vanzelf kom je bij een heel klein haventje tussen de rotsen. Een uitzichtpunt biedt in de avond genoeg mogelijkheden om met die typische droomplaat thuis te komen.

Manarola uitzichtspunt fotoreis Cinque Terre

Corniglia Fotoreis Italie Cinque Terre

Corniglia fotoreis Cinque Terre

Vernazza drone Cinque Terre fotografiereis

Manarola Fotoreis Cinque Terre

Manarola reisfotografie fotoreis fotografiereis avondfoto

Manarola Fotoreis Italie Cinque Terre

Manarola avondfotografie zonsondergang fotoreis

Dag 4

Na het ontbijt beginnen we met een fotobespreking van de eerste resultaten en zullen we kijken waar ieders (mogelijke) verbeterpunten liggen. In de middag reizen we naar Vernazza. Vernazza biedt prachtige fotomogelijkheden met haar prachtige haven en zandstrandje dat zo het dorp ‘inloopt’. Hier fotograferen we de avond en na het diner gaan we weer terug naar de accommodatie. 

Vernazza drone Cinque Terre fotografiereis

Vernazza lange sluitertijd fotografie

Monterosso Uitzichtspunt zee

Haven Vernazza Fotografie Lange Sluitertijd Fotografiereis

Cinque Terre fotoreis straatfotografie

Vernazza avondfotografie zonsondergang Italie

Vernazza avondfotografie fotoreis

Haven Vernazza avondfotografie zonsondergang

Nachtfotografei Vernazza fotoreis Cinque Terre fotografiereis

Dag 5

Ook vandaag gaan we na het ontbijt eerst een fotobespreking houden. We kijken ook specifiek naar mogelijkheden om met fotobewerking in Lightroom de foto’s nog meer een wow-factor te geven. Daarna pakken we de trein naar Riomaggiore toe. Het centrum van het dorp laten we voor wat het is maar maken eerst een wandeling (in totaal 1,5 a 2 uur) naar een hoog gelegen klooster toe. Vanuit daar hebben we een uniek uitzicht over de hele Cinque Terre regio, van Portovenere in het zuiden tot voorbij Monterosso Al Mare. We dalen weer terug af naar het centrum en komen uit bij de schitterende haven. Ook hier fotograferen we vanuit de haven het dorp bij zonsondergang en nemen na het diner de trein terug naar La Spezia.

Straatfotografie Cinque Terre fotoreis

Riomaggiore fotoreis Cinque Terre huizen gekleurde huis

Gekleurde huizen fotoreis Cinque Terre

Cinque Terre huizen gekleurd

Avondfotografie Cinque Terre Riomaggiore fotoreis

Avondfotografie Riomaggiore zonsondergang fotografie

Dag 6

De laatste fotobespreking staat op het programma. We nemen daarna nogmaals de boot maar stappen nu bij het eerste dorp uit: Portovenere. Deze hoort officieel niet tot de Cinque Terre maar is eigenlijk net zo mooi. En rustiger! We ontdekken het dorp. klimmen eventueel een stuk de heuvel op om de bijzondere ligging van het dorp te bewonderen en genieten van het laatste diner in Italië. Het grote nagenieten kan langzaam aan gaan beginnen.

Portovenere Haven

Kerk boottocht Portovenere fotoreis Cinque Terre

Portovenere haven kerk uitzichtspunt

Dag 7

Terugreis met de taxi naar Pisa en Nederland.

“Damien wist de beste fotografieplekken om van deze dorpjes de mooiste foto’s te maken. Hij nam voor iedereen rustig de tijd om vragen te beantwoorden tijdens de gehele reis. kortom een echte aanrader!”

– Corine –

Lees hier nog veel meer reviews van eerdere deelnemers aan de fotoreizen

Zekerheden bij het boeken van je reis: 

De fotoreizen van Tweemetervijf fotografie worden in samenwerking met Snow Leopard Adventures uitgevoerd. Als reisorganisatie zorgen zij ervoor dat de kwaliteit van de reizen hoog is en uitgevoerd worden met ANVR, SGR en Calamiteitenfonds dekking. Dit geeft jou als deelnemer zekerheid van goede algemene voorwaarden, geen risico bij eventueel faillissement van de reisorganisatie en hulp in het buitenland bij calamiteiten. Onmisbare zekerheden bij het boeken van een reis.

Wellicht ook interessant voor je: