Cinque Terre Italie fotoreis Tweemetervijf fotografie header

Fotografiereis Cinque Terre

Wanneer je ooit foto’s van Cinque Terre gezien hebt vergeet je ze nooit meer. Deze fotogenieke dorpjes maken en een enorme indruk op je en je kunt allleen nog maar denken: wow daar wil ik ook wel eens naartoe! De vijf dorpjes zijn Monterosso al Mare, Vernazza, Corniglia, Manarola en Riomaggiore en liggen stuk voor stuk op de meest fotogenieke locaties die je je maar kunt bedenken. Gelegen aan de kust en tegen steile bergen aangeplakt zijn het kleine dorpjes gebleven die alleen wandelend of per trein of boot te bereiken zijn. Smalle straatjes, haventjes en een intieme sfeer is het resultaat. En daarmee de ideale locatie om met straatfotografie, stadsfotografie en avond- en nachtfotografie aan de slag te gaan.

Wat ga je leren?

Tijdens deze reis gaan we uitgebreid aan de slag met avond- en nachtfotografie, het werken met filters en lange sluitertijden en zullen er fotobesprekingen gehouden worden om de resultaten te bespreken en tips te geven. Door de ligging van Cinque Terre zullen we vooral in de middag en avonden veel op pad zijn zodat we onder andere bij zonsondergang de dorpjes vanaf uitzichtpunten kunnen fotograferen, veruit het mooiste moment hiervoor. In de ochtenden zullen de fotobesprekingen gehouden worden en zal ik ook tips geven voor de nabewerking van de foto’s.

Tijdens de reis zullen we gebruik maken van openbaar vervoer, dit is de enige manier om de dorpen te bezoeken. We maken daarbij gebruik van de trein en zullen een keer een boottocht maken om ook de dorpen vanaf het water te bewonderen. Hun bijzondere ligging is dan nog beter te zien. In de dorpen wandelen we alles met de fotoapparatuur bij ons. Zorg er dus voor dat je licht bepakt op pad kunt gaan.

Voor wie?

De fotografiereis Cinque Terre is bedoeld voor iedereen die zijn / haar fotografie wil verbeteren, ongeacht het niveau. Door de kleine groepsgrootte (maximaal 8 deelnemers) kan ik iedereen voldoende persoonlijke aandacht geven om je zo verder te helpen.

Natuurlijk is er tussendoor ook tijd om even te genieten en bij te komen van alle ervaringen. Zo kun je La Spezia op je gemak ontdekken en gaan we natuurlijk ook genieten van de befaamde Italiaanse keuken.

Waarom Tweemetervijf fotografie?

– Damien geeft al jaren intensieve fotografie workshops gericht op natuur,- landschaps- en nachtfotografie.
– Door de kleine groepsgrootte veel individuele aandacht, tips op jouw niveau.
– Damien heeft een achtergrond in de reiswereld, daardoor veel ervaring met het organiseren van reizen.

Praktische informatie:

 • Voorjaar: van zaterdag 25 april t/m vrijdag 1 mei 2020 (GARANT VERTREK, NOG 1 plaats BESCHIKBAAR).
 • aantal deelnemers is minimaal 5 en maximaal 8.
 • reis is exclusief vlucht naar Pisa, deze dien je zelf te regelen of kun je via Snow Leopard / HT Wandelreizen laten boeken. Met Ryanair vanaf Eindhoven naar Pisa is deze vanaf € 175,- te boeken. We reizen daarna door met een taxi naar ons hotel. Vervoer ter plekke is verder met openbaar vervoer (bus, trein en boot).
  Zowel taxi als openbaar vervoer is inclusief.
 • de uitvalsbasis gedurende de reis is een hotel gelegen in de buurt van het treinstation van La Spezia waardoor we snel naar de verschillende dorpen kunnen reizen. Het is op basis van 1-persoonskamers.
 • het arrangement is op basis van logies en ontbijt. Lunch, diner en tussendoortjes zijn exclusief. Eten in Italië is niet duur, reken op € 150,- voor de hele week.
 • Er gaan diverse sets LEE filters mee die je als deelnemer kunt gebruiken. Geef ruim van tevoren de diameter van je lens door zodat je zeker gebruik kunt maken van de filters.
 • Exclusief € 20,- reserveringskosten Snow Leopard
 • Prijs is € 1495,-.

Uniek aan deze reis:

 • Fotograferen van fotogeniek UNESCO werelderfgoed

 • Inclusief 1-persoonskamer en eigen badkamer

 • Inclusief boottocht

 • Garanties van ANVR en SGR

Begeleider: Damien Franscoise

Damien Franscoise Tweemetervijf fotografie