Favoriete trouwfoto’s 2013

2013 is voorbij, een goed moment om eens terug te kijken op de prachtige bruiloften die ik dit jaar heb mogen fotograferen.

Genoten heb ik van ze, iedere bruiloft blijft uniek en het is steeds weer een grote eer om erbij te mogen zijn. Enkele foto’s blijven je ook altijd bij, vaak al vanaf het moment dat ik ze heb gemaakt. Omdat je dan al weet: dit is een hele goede foto waarin de sfeer van de dag, de karakters van het bruidspaar of de plek waar ze trouwen zo mooi in uitkomt.

Beste-Trouwfoto-2013-1

Een foto van Ilse en Rico. Zij trouwden in Gouda en kozen ervoor om in het oude centrum van deze stad de reportage te maken. In een parkje aan de rand van de stad stond deze muziektent, helemaal klaar om te dienen als plek om een foto te maken. Gezien de stijl van de muziektent vroeg ik Ilse en Rico om op een traditionele manier in het midden van de muziektent te gaan staan. Als vanzelf keken ze dromerig en vol verliefdheid naar elkaar. Meer heb je dan niet nodig voor een prachtige trouwfoto…

Beste-Trouwfoto-2013-2

Deze foto maakte ik van Elke en Armin en hun dochtertje Emily. Deze huwelijksdag was een bijzondere aangezien ze hun trouwdag combineerden met het doopsel van Emily. Voorafgaand aan de dienst waarin dit zou gaan gebeuren maakte we in de tuin van zijn ouders (die naast de kerk wonen) een aantal foto’s. Dit kon natuurlijk niet te lang duren want een meisje van 1 blijft niet lang stil zitten… Op deze foto is dat gelukkig gelukt, mede omdat iemand een speeltje van haar boven mijn camera hield. Wat een prachtig gezinnetje!

Beste-Trouwfoto-2013-3

Deze foto maakte ik van Brigitte en Giulio op het prachtige landgoed Elswout in Bloemendaal. Een statig landgoed met een prachtige orangerie waar zij hun bruiloft vierden. Vooraf gingen we een rondje maken over het landgoed om de foto’s te maken. Dit kleine theehuisje staat vooraan het landgoed en we hadden al wat foto’s gemaakt toen ik even een rondje om het huisje maakte. Brigitte en Giulio bleven nog even samen genieten en hadden geen aandacht meer voor mij. Maar ik wel voor hun! Door een kleurrijk glas-in-lood raampje aan de zijkant kon ik zowel hun als (dankzij de reflectie) ook het hoofdgebouw van het landgoed op de foto zetten.

Beste-Trouwfoto-2013-4

Zowel het karakter als de plek van trouwen komt in deze foto wel heel goed naar voren vind ik. Op de foto zie je Lisette en Wytse. Zij trouwden op het boerenbedrijf van haar vader, een bedrijf dat ze later hopen over te nemen. Met de boerderij en dieren als middelpunt hadden ze hun hele trouwdag, op de kerkdienst na natuurlijk, op de boerderij gepland. Half augustus zijn de koeien natuurlijk buiten maar de stal bood desondanks een prachtige plek om dit verliefde stel te fotograferen. Met geweldig licht dat naar binnen scheen, twee mooie mensen en een bijzondere plek wist ik direct: dit wordt een favoriete foto.

Beste-Trouwfoto-2013-5

Annerieke en Fennand hadden heel bewust gekozen voor de plek waar ze gingen trouwen, de stad waar ze zo van houden: Leiden. Op hun uitnodigingskaart had Leiden al een prominente rol in de vorm van een tekening van de skyline. Dat wilde ik graag in een foto tijdens hun reportage terug laten komen. Daarom koos ik ervoor om op het hoogste punt waar we zouden komen, namelijk de Burcht een panoramafoto te maken zoals ik dat normaal bij landschapsfoto’s in bijvoorbeeld de bergen doe. Nog niet eerder had ik dat met mensen in beeld gedaan en al helemaal niet als hoofdonderwerp in de foto. Ik was dus zelf ook erg benieuwd naar het eindresultaat. Gelukkig waren Annerieke en Fennand stil blijven staan met een prachtige foto als resultaat.

Overweeg je mij als trouwfotograaf voor jullie huwelijk?

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.