Fotoreis Parijs

Fotografie reis Parijs – Frankrijk

Parijs; de stad van de liefde en vooral de stad van het licht. De stad wordt namelijk prachtig verlicht en is daardoor 24 uur per dag een onuitputtelijke bron van fotografische mogelijkheden!

En daarom organiseren DE Fotografen een fotografie reis naar Parijs. Niet om er persé 24 uur aan één stuk te fotograferen maar we zullen wel van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat aan het fotograferen zijn. Gebruik makende van de mooiste momenten om de sfeer, de prachtige gebouwen en de fotogenieke bewoners van deze stad te fotograferen.

Vele vormen van fotografie
Vanuit een praktische en comfortabele overnachtingsplek in deze stad gaan we op pad om je naar de mooiste plekken van deze stad te leiden. We gaan met diverse vormen van fotografie aan de slag waarbij de nadruk lag liggen op stadsfotografie, straatfotografie en natuurlijk avond- en nachtfotografie. We begeleiden je bij het fotograferen zodat je met de mooist mogelijke foto’s thuiskomt. Maar we geven je ook handvaten om er meer van te maken dan alleen losse foto’s; door het maken van een compleet beeldverhaal van je reis komt er samenhang in je foto’s en kun je beter een boodschap richting de kijker van je foto’s overbrengen. Er wordt daarom ook uitgebreid de tijd genomen om jullie resultaten te bespreken.

Ga mee met deze fotografie reis naar Parijs en maak van alle reizen die je hierna gaat maken betere foto’s!

Boeken kan via de website van Snow Leopard / HT Wandelreizen

Praktische informatie
 • vrijdag 20 oktober – maandag 23 oktober.
 • aantal deelnemers: maximaal 10.
 • vervoer in Parijs is lopend en per openbaar vervoer.
 • overnachting is in comfortabele 2-persoonskamer in een hostel. Niet een hostel zoals je je dat misschien voorstelt met veel lawaai en grote slaapzalen maar een hostel dat schoon en opgeruimd is en iedere 2-persoonskamer over een eigen badkamer beschikt. Een 1-persoonskamer is mogelijk tegen een toeslag van € 150,-
 • verzorging is op basis van logies en ontbijt. Lunch, diner en tussendoortjes zijn op eigen kosten.
 • vervoer naar Parijs is op eigen gelegenheid. Het programma start op dag 1 om 13.00 en eindigt op dag 4 om 14.00u
 • Kosten: € 695,- per persoon.
Dagprogramma

Dag 1 – vrijdag

In de ochtend heenreis naar Parijs. We raden hiervoor de Thalys aan. Om 13.00u starten we het programma met een lunch en een presentatie over de onderwerpen waar we tijdens deze fotoreis mee aan de slag gaan. Daarna gaan we Parijs in om bij het Louvre en de Arc de Triomphe de zonsondergang te fotograferen en de stad bij nacht te fotograferen.

Dag 2 – zaterdag

Na een vroeg ontbijt gaan we op pad om een bezoek te brengen aan de mooiste kerk van Parijs, de Notre Dame. Een unieke plek om te fotograferen maar tegelijkertijd ook een lastige plek: een statief gebruiken mag niet en de kerk is donker. Hoe kun je dan toch met mooie foto’s buiten komen? Daar gaan we uitgebreid op in. Na dit bezoek pakken we de metro naar de kunstenaarswijk van Parijs genaamd Montmartre. De nauwe straatjes vol met toeristen en kunstenaars die hier hun werk maken en vertonen bieden genoeg mogelijkheden voor straatfotografie. Als vanzelf kom je dan uit bij de Sacre-Coeur, de kerk vanwaar we een prachtig uitzicht over de stad hebben. We reizen daarna naar een plek vanwaar we een nog veel mooier uitzicht over de stad hebben en waar we de zonsondergang gaan fotograferen. Uitkijkend over de stad, de vele kerken, de Seine en natuurlijk de Eiffeltoren is dit een plek die je niet snel zult vergeten.

Dag 3 – Zondag

Na het ontbijt gaan we aan de slag met fotobewerking. We leren je hoe je meer uit je fotografie kunt halen door gebruik te maken van Lightroom. Als we hiermee klaar zijn reizen we naar het nabij gelegen Jardin du Luxembourg, een sfeervol en gezellig park dat in ieder jaargetijde de moeite van het bezoeken waard is. In de namiddag is het dan toch tijd voor die locatie waar iedereen komt bij een bezoek aan Parijs: de Eiffeltoren. Je kunt op eigen gelegenheid de Eiffeltoren op of gaat mee langs een aantal mooie plekken in de directe omgeving vanwaar je de Eiffeltoren mooi kan fotograferen. Tot na zonsondergang blijven we hier fotograferen.

Dag 4 – Maandag

Na het ontbijt is het tijd om serieus te kijken naar de gemaakte resultaten: in een gezamenlijke sessie bespreken we jullie gemaakte foto’s en geven we tips en trucs over de compositie en gebruikte technieken. Ook kijken we naar het verhaal dat je probeert te vertellen met je foto’s. Even later eindigt het programma en begint de terugreis naar Nederland.

Ervaringen

Wat deelnemers zeggen over hun eerdere ervaringen met onze fotoreizen:

Christa over de fotografie reis naar ToscaneIk kende je persoonlijk niet voordat ik met deze reis op pad ging maar had er alle vertrouwen in dat het goed zat. Dit gevoel heb je zelfs overtroffen. Je kennis, kunde en geduld hebben ervoor gezorgd dat ik heel veel heb geleerd. De voorbereiding die je hebt gedaan voor deze reis was uitstekend, iets waar menig begeleider een voorbeeld aan kan nemen. Je bracht ons overal rechtstreeks heen zonder dat we ook maar 1 keer verkeerd zijn gereden, en als er dan een wegversperring is draai je daar je hand niet voor om. Ook was geen vraag of uitleg te veel die we stelden. Naast al je kennis, kunde en geduld 🙂 is vooral de persoon Damien waar ik veel bewondering voor heb gekregen. Je enthousiasme werkte erg aanstekelijk, en ondanks het zware programma zou ik geen minuut hebben willen missen. Ik kijk dan ook op een geweldig mooie, leerzame maar boven al gezellige tijd terug die ik niet had willen missen.

Rob over de fotografie reis naar Toscane: Ontzettend bedankt voor de supergave fotoreis. Jouw enthousiasme werkt aanstekelijk en inspireert me om meer en beter te fotograferen. Ik hoop nog veel van je te mogen leren.

Bianca over de fotografie reis naar Toscane: Dank je wel voor je fantastische inzet, je geduld, je humor en plagerijen, je inspiratie, je stuurmanskunsten en je organisatietalent. Het was een week om nooit meer te vergeten. Zo veel geleerd, gedaan en gezien.

Marina over de fotografie reis naar Terschelling: Wat heb ik genoten! Geweldig! Wat een inspiratie!!!

Monique over de fotografie reis naar TerschellingAlles fotografie

Een weekend fotografie op Terschelling, hoe zou dat zijn vroeg ik me af…

Het was absoluut geweldig, inspirerend en onvergetelijk!

Vanaf het eerste moment was ik in het gezelschap van leuke en enthousiaste mensen die er allemaal zin in hadden.

Damien had een mooi gevarieerd programma voorbereid waarbij niemand zich ook maar een seconde hoefde te vervelen! Hij is open en relaxed, had van ’s morgens vroeg tot ’s avonds laat voor iedereen tijd en aandacht en gaf heldere antwoorden op alle vragen. Zijn passie voor fotografie is heel aanstekelijk en zijn manier van kennis overbrengen is top!

We stonden voor dag en dauw naast ons bed (voor avondmensen een bijzondere manier van weekend vieren…), beleefden het gouden uurtje bij zonsopkomst (met een prachtige halo op zaterdagochtend), leerden veel over het werken met Lightroom, bespraken op een inspirerende manier onze foto’s met elkaar, bewonderden de mooie zeehonden in al hun verschillende en prachtige kleuren, dwaalden rond tussen de schattige zwarte en witte lammetjes, verwonderden ons over de verborgen schoonheid van mosjes en grasjes, zagen in het gouden uurtje de zon weer kleurrijk ondergaan, lieten het blauwe uurtje ons naar het donker leiden en ontdekten het dorp West-Terschelling in het felle schijnsel van de Brandaris.

Dit alles met de camera als verlengstuk van onszelf, genietend en zoekend naar het magische moment dat alles klopt.

Naar huis gegaan met het gelukkige gevoel nieuwe vrienden te hebben gevonden, veel te hebben geleerd en met een enorme boost om meer te gaan fotograferen. Het mooie is dat het thuis niet ophoudt: Damien is nog steeds bereid je met tips bij te staan! Super!

Kortom: het waren gouden uurtjes daar op Terschelling, op naar de volgende workshop!

Uniek aan deze reis:

 • Leer een stad te fotograferen, zowel overdag als ’s avonds.

 • Intensieve en persoonlijke begeleiding

 • Leer een verhaal te maken van je reisfoto’s

 • Ontdek de prachtige stad Parijs

Voor vragen: